shutterstock.com
StoryEditor

Prinášame vám veľký, indiánsky horoskop. Čo o vás hovorí vaše znamenie?

08.05.2021, 11:30
Životný štýl
Indiáni riadili svoje rozhodnutia jednak radou starších a zároveň vlastnou intuíciou, vnímavosťou k javom prírody zdedenou múdrosťou predkov. A my musíme uznať, že to veru pasuje, čo vravíte?

Losos (23.júl - 22.august)

Ľudí v toteme Lososa ovplyvňuje ohnivý živel (aktivita, tvorenie, vôľa, činy). Vládne im južný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Je to symbol obrovskej sily a energie. Ak nenájdu uplatnenie a pocit pochopenia ostatnými, s takou istou silou si vedia zničiť aj svoje zdravie. Vedia zdolávať veľké množstvo prekážok, ale potrebujú k tomu “potlesk” a rešpekt ostatných. Sú to rodení vodcovia a silné osobnosti. Vedia, že majú na to. U Indiánov to bývali predovšetkým zodpovední vodcovia bojových alebo loveckých výprav. Dokážu i ostatných strhnúť k nadšeniu a zapáleniu sa pre aj náročnú vec. Vedia zdolávať prekážky. Žiaľ, niekedy sa nechajú omámiť falošnou ilúziou svojej dokonalosti. Vtedy ohovoria každého každému. Niekedy sa nechajú strhnúť danou situáciou až k prehnanému, adrenalínovému riskovaniu. Pokiaľ zbadajú, že niekto s nimi hrá nefér, odchádzajú a už sa nevrátia.Cítia sa hlboko urazení a sklamaní. Zabúdajú sa zdravotne šetriť.

Medveď (23.august - 22.september)

Osoby narodené v totemovom zvierati Medveď ovplyvňuje zemský živel (stabilita, racionálny prístup, poriadok, cieľavedomosť). Vládne im južný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). Predstava o medveďovi je, že je neobratný, ťažký a lenivý. Indiáni ale poznali život medveďa zblízka. Pre nich bol naopak symbolom hbitosti, obratnosti, rýchlosti, sily a rozvahy. Aj ľudia v tomto totemovom symbole Medveďa boli pre nich takí. Sú to skôr samotári. Nemusia žiť v skupine. Vedia sa sami o seba postarať. Vedia o svojich prednostiach a kvalitách. Majú pocit že len oni sami vedia zvládnuť všetko dokonale. Preto potom musia pracovať a plánovať o to viac, že sa nechcú spoľahnúť na ostatných. Nemajú radi nečakané prekvapenia a náhody. Do partnerských vzťahov vstupujú s rozvahou, nehrnú sa bezhlavo. Niekedy si domov zariaďujú vopred. Sú oddaní, verní a zodpovední. Vedia pričasto kritizovať, takže bývajú aj nepríjemní. 

Havran (23.september - 23.október)

Havranov ovplyvňuje ich vzdušný živel (myslenie, rozum, pohyblivosť, bystrosť). Vládne im západný vietor, ktorý im so sebou prináša poznanie a súdnosť. V európskej kultúre je havran skôr zlý, symbol tajomna a smrti. Žiadne stvorenie, ktoré malo dušu, nebolo pre Indiánov predstaviteľom záporných vlastností. Im symbolizoval rovnováhu a harmóniu v prírode. Hoci aj v indiánskej mytológii bol spojený so smrťou, ale pomáhal mŕtvym dušiam. Oni smrť nechápali negatívne. Brali ju ako súčasť života. Zabitie havrana však predstavovalo veľké nešťastie. Ľudia narodení v totemovom zvierati - Havranovi - nemajú radi samotu. Sú spoločenskí. V skupine sa cítia bezpečne a sebaisto. Sú to otvorené, priateľské a ústretové povahy. Vedia ľahko nadväzovať kontakty a majú diplomatický talent. Radi premýšľajú a nedávajú okamžité odpovede. Majú estetické cítenie a uhládzajú spory na pracovisku. Kolektív je pre nich dôležitý. Nechajú sa zapliesť do intríg, “neprekuknú” ich. Majú radi slobodné jednanie alebo umelecké povolanie.

Had (24.október - 22.november)

Totemové zviera Had ovplyvňuje vodný živel (cit, emócie, empatia, duševno). Vládne im západný vietor (cítenie, vnímanie, empatia). V európskom myslení je had nebezpečný. Je symbolom zla a diabla. Mnohí sa ho štítia. V indiánskom mystickom myslení bol stelesnenou múdrosťou, síl síce nadprirodzených, ale s ľuďmi spriatelených. Toto totemové zviera sa vzťahuje na ľudí múdrych a hĺbavých. Sú dobrí pozorovatelia a vytrvalí rozuzľovači záhad. Tí, ktorí sa im snažia niečo zatajiť, pôsobia na nich ako výzva na vyjasnenie. Sú obdarení neobyčajnou intuíciou, šiestym zmyslom. Z čriepkov poskladajú celý obraz. Nevedia robiť kompromisy. Jednajte s nimi seriózne. Určite sa vám to vyplatí. Nezabúdajte, že had, keď je v nebezpečenstve, dokáže uhryznúť. Sú veľmi vytrvalí a za svojimi cieľmi vedia ísť. Sú ochotní pomôcť tam, kde je treba.

​Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 16:18