shutterstock.com
StoryEditor

Toto je 11 krásnych vecí, ktoré sa tento rok udiali, a my sme si ich nevšimli

21.09.2020, 17:00
Životný štýl
Lebo všade sa písalo len to zlé.

Svetoví šéfkuchári rozdávali svoje recepty na Instagrame zadarmo
Mám jedného obľúbeného, volá sa Massimo Bottura a s nápadmi počas karantény vôbec netrocháril. V Taliansku boli ľudia doma za oveľa prísnejších pravidiel ako my, ale vzdať sa svojich delikátnych jedál neboli ochotní. Tak im Massimo radil, ako z mála urobiť fantastické pochúťky. Tak napríklad:
1. Keď do bešamelu pridáte trochu parmezánu, úplne zmení chuť. K lepšiemu.
2. Keď baklažán, stopkový zeler a červenú papriku udusíte na masle, zalejete trochou paradajkového pretlaku a vložíte do lístkového cesta ako do štrúdle, máte po upečení skvelú prílohu k mäsu.
3. Keď do tiramisu nedáte alkohol, ale nahradíte ho mandarínkami z konzervy, je to detská verzia obľúbeného dezertu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Massimo Bottura (@massimobottura),

Chvála jogurtu!
Nie je žiadne tajomstvo, že tak ako fyzické, aj psychické zdravie je v mnohom závislé od kondície nášho hrubého čreva. A na jar sa na nenápadnom online sympóziu v Amerike lekári zhodli, že stačí jogurt trikrát v týždni a bakteriálne prostredie čreva bude v pohode. Jogurt plnotučný, najlepšie biely, ale ovocím tiež nič nepokazíte.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ariete Czech & Slovak (@arieteczsk),

Meditácie na Spotify
Deti doma, aj niektorí dospelí doma, neistota v robote, trochu čudná atmosféra medzi ľuďmi… Nepridalo nám to na psychickej pohode, povedzme si otvorene. Aplikácia Spotify prišla už v apríli s denným prísunom tzv. wellness pohodovej hudby, s motivačnými podcastmi a aj s dýchacími meditačnými podcastmi pre tie z nás, ktoré to potrebujú. A ešte nejaký čas budú potrebovať.

Rodičia siahli na dno svojej fantázie
Keby nám začiatkom januára niekto povedal, že s cestovaním si na rok a možno na dlhšie budeme musieť dať pokoj, vysmiali by sme ho. No stalo sa. Russelovci zo Sydney celé roky šetrili na dovolenku v Európe, svojim trom deťom chceli ukázať krajiny svojich predkov. Nestihli. Namiesto toho ostali všetci piati v rámci karantény doma. Tak rodičia v deň plánovaného odletu urobili z obývačky „akože“ lietadlo, nafingovali check-in, pripravili aj jedlo, aké sa servíruje v lietadle, a simulovali takmer 20-hodinový let do Mníchova.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kirsty Russell (@inclusiveparenting),

Karanténne víno kŕmilo dobrovoľníkov
Manželia Mila Kunis a Ashton Kutcher prišli na trh s karanténnym vínom. Nápad mala ona, on mal kamarátov vinárov a všetok zisk z predaja šiel na jedlo pre tých, ktorí sa dobrovoľne starali o chorých, o tých, čo sa ocitli v núdzi. Dve fľaše stáli 50 dolárov, kto si kúpil viac – a nebolo ich málo, dostal množstevnú zľavu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ashton Kutcher (@aplusk),

Nalíčená v každom stave
Terri Bryant, žena, ktorej pred piatimi rokmi diagnostikovali Parkinsonovu chorobu, prišla koncom februára na trh s kolekciou líčidiel, ktorými sa dokonale dokáže nalíčiť aj ona. Tým, že ruky sa jej trasú, potrebuje maskaru aj očnú linku v úplne inom tvare, aby si dokázala pomocou druhej ruky dlaň stabilizovať a namaľovať sa. Tlieskame!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa GUIDE BEAUTY (@guidebeautycosmetics),

Meryl Streep a instagramový žúr
Moje najobľúbenejšie video počas karantény. Spievajúca Meryl, miešajúca si dobré martini, lepšie ako návšteva terapeuta :-).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Meryl Streep (@merylstreep),

Už druhý človek na svete sa vyliečil z HIV
Volá sa Adam Castillejo, žije v Londýne a vďaka vnútrobunečnej liečbe sa jeho organizmus úplne zbavil vírusu HIV. Je to liečba náročná a nie je vhodná pre každého. No je nádejou…

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa AL DÍA News (@aldianews),

Lujza Garajová Schrameková a Simona Salátová pre ženy
Viete, tieto dve baby nie sú len komičky, ktoré vedia vtipne pomenovať to, čo žijeme. Ony sa aj angažujú. Sú múdre, vedia, že mnohé ženy im načúvajú, preto pomáhajú tým, čo treba. Počas karantény sa Lujza angažovala v pomoci predavačom Nota Bene, dávala do povedomia Hodinku seniorom. A popritom obe online varili s kuchármi a Lujza čítala deťom rozprávky. A pri víne nás večer bavili svojimi historkami :-).

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LUJZA (@lujza_g_s),

Školstvo inak
To, o čom sa roky v mnohých krajinách rozprávalo, ale nikto nemal guráž to vziať pevne do rúk, to sa muselo stať skutočnosťou a teraz už niet cesty späť. Doba je rýchla, vnemy detí sú iné, aj svet sa každú chvíľu mení a školské osnovy to nestačia kopírovať. Decká sa dva týždne učia o púnskych vojnách, ale netušia, čo bola nežná revolúcia… Všetci zisťujeme, koľko neužitočných vecí im vtĺkame do hlavy a čo všetko im zas uniká. Bodaj by sa kompetentní zomkli a revolúcia v školstve by sa naozaj uskutočnila!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 05:54