shutterstock.com
StoryEditor

Máme pre vás skvelé tipy na výlety po našom krásnom Slovensku!

22.06.2020, 16:30
Životný štýl
Zájdite si počas krásnych slnečných dní aj do týchto kútov našej nádhernej krajiny. Rozžiaria sa vám nielen oči, ale aj duša.

Trenčiansky hrad
Trenčiansky hrad je dominantou nielen Trenčína, ale aj celého Považia. Vznikol v 11. storočí ako pohraničná pevnosť strážiaca dôležité vážske brody a karpatské priesmyky, cez ktoré prechádzali obchodné cesty. Dnes sa v jeho starobylých priestoroch nachádzajú výstavné priestory a viaceré expozície Trenčianskeho múzea. Prehliadka hradu je rozdelená na veľký a malý okruh. Areál hradu je od mája do septembra prístupný od 9.00 do 18.45. V letných mesiacoch vás určite zaujmú okrem iného aj predstavenia sokoliarov.
S Trenčianskym hradom je spojená legenda o Fatime a Omarovi. Povesť hovorí, že hradný pán Štefan Zápoľský zajal krásnu tureckú princeznú Fatimu. Ak ju chcel turecký princ Omar, ktorý Fatimu miloval, oslobodiť, musel vykopať na hrade studňu. Štyri roky kopal do skaly, kým priniesol hradnému pánovi vodu a bol spolu s Fatimou prepustený na slobodu. Studňa je hlboká 80 m a je označovaná aj ako studňa lásky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?? happy.slovakia ?? (@happy.slovakia),

Tiesňava Suchá Belá
Roklina Suchá Belá patrí ku klenotom národného parku Slovenský raj. Tiesňava je dlhá 4 km a voda v nej pomocou kaskád a vodopádov prekonáva výškový rozdiel až 400 metrov. Malebnú, romantickú až snovú atmosféru umocňujú kaskády, zurčiace krištáľové vodopády a rozprávková príroda všade navôkol. Aj preto má titul najromantickejšej tiesňavy na Slovensku. Priechod ňou je jednosmerný, môže sa ísť len proti toku potoka smerom hore po zelenej turistickej značke. Ideálnym východiskovým bodom je turistické stredisko Podlesok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa peterpatrik (@pp.pliesovsky),

Lomnický štít
Lomnický štít je druhým najvyšším štítom Vysokých Tatier a medzi domácimi i zahraničnými turistami je veľmi obľúbený. Z údolnej stanice v Tatranskej Lomnici vedie 4-miestna kabínková lanovka na medzistanicu Štart, odkiaľ vás vyvezie nová moderná 15-miestna gondola na Skalnaté pleso, ktoré je vrcholovou a zároveň prestupnou stanicou na Lomnický štít. Odtiaľ vás na štít vyvezie unikátna visutá červená lanovka, ktorá prekonáva 855-metrové prevýšenie a jazda trvá 8,5 minúty. Druhý najvyšší tatranský štít s výškou 2 632 metrov n. m. ponúka jedinečnú možnosť stráviť noc v najvyššie položenom apartmáne v strednej Európe.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⒶⓁⒺⓈ ⓂⒶⓁⒶⓇ (@ales_malar),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 14:16