shutterstock.com
StoryEditor

Toto je deväť naozaj netradičných reštaurácií, o ktorých by ste mali vedieť!

20.05.2020, 12:30
Životný štýl
Pre istotu. Keby ste sa v ich blízkosti náhodou ocitli. Lebo najesť sa v nich je zážitkom na celý život.

1. Ithaa Restaurant, Alif Dhaal Atoll, Maldivy

Prvá svojho druhu, brutálne originálna, výnimočná tým, že sa nachádza 5 metrov pod morskou hladinou. Vedie do nej nenápadné točité schodisko na konci móla. Zmestí sa do nej len 14 hostí, čakanie na stôl závisí od sezóny, je možné, že miesto ani nedostanete. Asi je vám jasné, že výhľad bude jeden z najkrajších na svete, živočíchy, morské rastliny, útes... Vedci tvrdia, že do desiatich rokov budú musieť reštauráciu zavrieť, lebo zhrdzavie. Tak, ak máte záujem, šup-šup. Obedové menu je zložené zo štyroch chodov, je viac-menej stabilné, priplatiť si môžete homára. Ak na výlet do tejto reštaurácie chcete zobrať deti, mali by ste to spraviť práve cez obed, na večere, ktoré majú sedem chodov, majú vstup povolený iba dospelí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NATHALIE ARON • Travel Blogger (@voyagefox_),

2. Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Taliansko
Morské plody a víno? Tak potom táto reštaurácia. Preslávila ju práve široká ponuka vín a ešte fakt, že je umiestnená v jaskyni. Je veľmi romantická, jemne osvetlená a je v útese, čiže je možné, že keď bude more rozbúrené, nebudete sa navzájom s partnerom alebo kamarátmi počuť... Na večeru odporúčame ísť s vážne veľkým hladom, Taliani jedlom nešetria a k folklóru tohto podniku patrí aj to, že čašník vyberie hosťom jedlo podľa toho, ako na neho pôsobia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gail McKenzie (@pinkmagicstuff),

3. Ice Restaurant, Spojené arabské emiráty
Kam sa idú ľudia ochladiť počas najväčších horúčav v Dubaji? Vnútorný lyžiarsky svah to nie je. Ani klzisko – tam si veľmi nepokecáte. Na schladenie je tam dubajská ľadová reštaurácia. V podniku je mínus šesť stupňov, čiapky a bundy fasujete pri vchode. Tvorcov inšpiroval ľad až tak, že okrem lustrov, pultov či stoličiek, na ktorých sedíte – pijete a jete z ľadových pohárov a tanierov. Reštaurácia je známa svojou horúcou čokoládou a populárnymi čokoládovými fontánami. Vtipné je, že pri jedálnom lístku vám odporúčajú nezdržať sa viac ako štyridsať minút, akurát stihnete zjesť obed a neprimrznúť. Takto nejako si predstavujeme trvalý pobyt snehovej kráľovnej.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa N Ā (@_n1a_22),

4. Bird’s Nest Restaurant, Thajsko
Do rezortu Soneva Kiri Eco v Thajsku už dávno ľudia nechodia len kvôli krásnym plážam a prírode. Hlavný ťahák je práve v korunách stromov tohto hotela, kde sa nachádzajú obrovské vtáčie hniezda z bambusu. V hniezdočku sa dá sedieť hodiny, na výšku päť metrov si po chvíľke zvykne každý a k dispozícii sú hniezda tak na slnku, ako aj v tieni. Osobne by som chcela v tejto reštaurácii pracovať. Jedlo čašníci nosia tak, že sa spúšťajú na lanách, aké nájdete na opičích dráhach pre deti. Potrebujete doplniť čaj? Žiaden problém, váš čašník k vám ochotne preletí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NOW! Eat Jakarta (@noweat_jkt),

5. Vertigo Restaurant a Moon Bar, Bangkok
Bangkok je známy ružovými taxíkmi, mrakodrapmi a fantastickým jedlom. Práve tie posledné dve veci sa hotel The Bayan Tree rozhodol skombinovať. Bojíte sa výšok? Ak nie, toto je miesto, ktoré by ste mali navštíviť. Reštaurácia a bar sú na streche mrakodrapu, odkiaľ sa počas večere dá sledovať svetielkujúce mesto. Zvykom je naplánovať si večeru približne v čase, keď zapadá slnko, to máte celkom reálnu šancu byť svedkom zásnub. Na kolená tam s prsteňom kľakajú muži celkom bežne. Rezervácie sa robia pár mesiacov dopredu, ale večer stojí za to. Aj stojí celkom dosť, večer pre dvoch sa do stovky nezmestí. V eurách. Na to sa treba pripraviť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sheena?Luxury Travel Advisor (@iamsheglobal),

6. Sur Un Arbre Perché, Paríž
Toto útulné miesto umožňuje každému návštevníkovi vrátiť sa do detských čias. Pri každom stole sa sedí na hojdačkách. Celá reštaurácia pripomína park, obklopujú vás stromy a rôzne rastliny. Kuchyňa je tradičná, vedúci reštaurácie, Denis, si potrpí na čerstvosť ingrediencií a je hrdý ochranca životného prostredia. Práve to ho inšpirovalo otvoriť si reštauráciu na tento štýl. Popri jedení si tiež môžete vychutnať masáž, ktorá netrvá dlhšie ako pätnásť minút... ale nie je povinná!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa moi (@palo_75),


7. The Labasin Waterfalls Restaurant, Filipíny
Dostať sa k vodopádom býva náročné a často veľmi namáhavé. Ale nie pre Filipíncov, ktorí si v rezorte Villa Escudero otvorili jednoduchú reštauráciu rovno pod jedným z Labasinských vodopádov. Počas celého obeda alebo večere si močíte nohy vo vode, ktorá z vodopádu padá. Stoly sú ručne vyrobené z bambusov a jedlo vám robia rovno pred očami. Vodopády sú podľa miestnych priateľské, dokážete sa bez problémov oprieť o stenu a nechať sa obmývať vodou. V tejto reštaurácii vám rozhodne nikto nebude nadávať za to, že na sebe nemáte topánky, či tričko.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa foodurist (@foodurist),

8. Barbie Caffe, Tchaj-pej
Sen každého malého dievčatka. Tak by sa dala opísať kaviareň v taiwanskom Tchaj-pej, kde bola bábika Barbie prvýkrát vyrobená. Celý podnik je inšpirovaný Barbie, nájdete tam žiarivo ružové gauče, nohy od stola vyzerajú ako opätky topánok a každá stolička má vlastnú sukničku. Obsluhujú vás zamestnanci s korunkami na hlavách, ligôtkami na tvárach, celí oblečení v ružovom. V ponuke nájdete od milkshakov cez koláčiky, až po makrónky, všetko zdobené Barbie logom. Reštaurácie s motívom sú celkovo veľmi populárne na Taiwane, no táto je jedna z najnavštevovanejších v krajine.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa さやか??台湾??毎日更新 (@s2048f),

9. Twin Stars Diner, Moskva
V reštaurácii nájdete presne to, čo v názve – dvojčatá. Každý zamestnanec v tomto podniku má dvojča, ktoré tam tiež pracuje, či už stojí za barom, obsluhuje zákazníkov alebo varí v kuchyni. Dvojice sú rovnako oblečené a pracujú na tej istej pozícii, čo znamená, že nikdy neviete, ktorá dvojička vás obsluhuje. Majiteľ tvrdí, že koncept mu napadol, keď si pozrel sovietsky film z roku 1964, Kráľovstvo krivých zrkadiel. Keď sa totiž poobzeráte po podniku, všimnete si, že to tam vážne vyzerá, akoby boli po celej miestnosti rozostavané zrkadlá. V niektorých reštauráciách je ťažké objednať si jedlo u jedného zamestnanca, no tu máte istotu, že na váš stôl dohliadajú dvaja ľudia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rus Education (@ruseduofficial),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 05:51