shutterstock.com
StoryEditor

Skutočný príbeh našej čitateľky: Môj muž sa cíti ako žena

31.12.2019, 17:00
Životný štýl
Tvár ženy, ktorej sa stal tento príbeh, vám neukážeme. Nedozviete sa ani to, v ktorom meste žije. Z pochopiteľných dôvodov chcela zostať v anonymite.

S Lujzou sme sa stretli v malom mestečku. Oproti mne sedela mladá žena, taká, akých chodí po ulici tisíce. Ale veru máloktorá zažila to, čo ona. „Keď je nejaký muž ku mne slušný a vyzerá citlivo, okamžite som v strehu, či náhodou tiež nie je ako môj exmanžel,“ hovorí. Aký bol muž s ktorým prežila niekoľkoročné manželstvo? „S Ivanom sme sa stretli na jednom športovom podujatí. Bol mi veľmi sympatický a mne sa zdalo, že nemám na to, aby sa o mňa zaujímal taký skvelý chlap. A on mal zas obavy, že nebudem mať záujem o jeho dvorenie. Ale nakoniec sme spolu začali chodiť, aj sme sa vzali. Bol absolútne úžasný, pozorný, milý, starostlivý. Mali sme veľa spoločných koníčkov.“Po čase sa im narodila dcéra Zlatka. Mladí manželia boli na vrchole blaha...Lenže postupne sa domček z karát začal rúcať. Nie naraz, najskôr sa len mierne rozkymácal. Ivan začal viac času mimo domu. Obhajoval sa svojou firmou, stále mal niečo dôležité na riešenie. Lujza sa to snažila chápať, ale trpkosť v nej pomaly rástla.

Problém sa ukázal v spálni

Potiaľto je to bežný príbeh. Potom sa však isté veci začali ukazovať v spálni, konkrétne v posteli. Ivan prestal mať záujem o sex. Darmo jeho mladá žena skúšala rafinované zbrane, nič nepomáhalo. Spoločné lôžko vychladlo, zostali len spomienky na vášnivé chvíľky. Pýtala sa ho, prečo to tak je, on však nehovoril nič. Len čoraz viac času trávil mimo domu a nevysvetľoval, kam chodí. „Trápilo ma, že nie som pre svojho muža dosť atraktívna. Chcela som manželstvo zachrániť. Robila som všetky tie veci, ktoré ženy robia – začala som sa inak upravovať, kúpila som si erotickú spodnú bielizeň, dokonca som si bola ochotná dať urobiť tetovanie či pearcing, ak by ho to vzrušilo. Lenže nič nepomáhalo,“ vysvetľuje Lujza. Ivan však na ňu chuť nemal vôbec a ona sa cítila stále viac zradená a frustrovaná.

Našla som bielizeň

Jedného dňa pri upratovaní pivnice našla v mužovej športovej taške ukrytú ženskú spodnú bielizeň. Okamžite sa jej v hlave rozsvietili kontrolky a vyvodila som záver, že má milenku. Lenže to nebola pravda, tá bola oveľa šokujúcejšia... Pravdu sa dozvedela až o niekoľko rokov neskôr. „Prepracovali sme sa do štádia, že už ani jeden víkend nebol doma. Už som to nedokázala znášať a tak som ho prinútila ho vysvetliť mi, čo sa deje. Dodnes si pamätám , ako ťažko to z neho liezlo. Povedal mi, že jeho sexuálne preferencie sú iné a ja mu ich nedokážem splniť. Napadlo mi, že je gay. Ale nebolo to tak! Povedal mi, že to má rád „natvrdo“, s rôznymi pomôckami a tak. A dodal, že istý čas sa aj stretával so skupinkou ľudí, ktorí sú na tom rovnako, ako on. Obaja sme pri tom rozhovore veľmi plakali a Ivan ma ubezpečoval, že ma veľmi miluje.“

Veľmi som chcela svojho muža späť

Stále však dúfala, že by mohli svoje partnerstvo zachrániť. Aj keď, o sado - maso praktikách toho veľa nevedela, bola ochotná niečo z toho pustiť do svojej spálne. Pretože len s výnimkou tejto veci to vraj bol ideálny manžel. Pred rodinou stále hrali, že je doma všetko tip top. Ale Lujzina snaha na záchranu manželstva nestačila. Dlhé mesiace trápenia nakoniec skončili rozvodom.

Všimla som si lak

Ivan sa odsťahoval na opačný koniec republiky. Zlatka mala deväť rokov. Otec za ňou chodieval a jeho neprítomnosť nevnímala veľmi tragicky, už bola zvyknutá, že často nie je doma. Lujza si pri jeho občasných návštevách však začala všímať čudné veci. „Nechal si narásť dlhé vlasy – predtým bol vystrihaný úplne nakrátko. Tiež som si všimla, že máva na nechtoch zvyšky laku, na očiach linky... Potom som našla účet za šaty a parochňu. A tak som si začala dávať dokopy dva a dva. Vydedukovala som, že má záľubu v prezliekaní sa za ženu.“

Nesprávne telo

Potom som dostala dlhý mail, kde mi všetko vysvetlil. Cíti sa ako žena uväznená v mužskom tele. Cíti sa ako žena a chce sa ňou aj stať a to kompletne.“ Mnohé udalosti nakoniec dostali iný význam, konečne do seba zapadli. Lujza nabrala v sebe dostatok empatie a dokonca ponúkla Ivanovi pomoc. Začal sa dlhý proces premeny, opravy toho, čo príroda pokazila. Zlatke všetko povedal na rovinu, vraj mu to poradil psychológ. A naozaj, vzala to celkom v pohode.

Je z neho žena

Ivan podstúpil zmenu pohlavia a dnes je z neho žena. Kompletne, aj s novým menom. „Nedokážem ho oslovovať ako ženu, ani na neho tak myslieť. Pre mňa je to stále môj bývalý manžel, otec mojej dcéry,“ dodáva Lujza.Čo cíti žena, ktorá zažila toto? „Priznávam, bola som veľmi nahnevaná. Keď vedel, aký má problém, načo sa ženil. Prečo ma do toho zatiahol? Tvrdil, že ma skutočne miluje a mal pocit, že by to skutočne mohlo fungovať. Lenže mýlil sa, proti prírode sa nedá bojovať. Viem, že nemôže za to, aký je. Ale mal byť zodpovednejší. Teraz som podozrievavá voči všetkým mužom, stále som v strehu. Novú lásku som ešte nanabrala si nájsť,“ uzatvára.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 21:42