shutterstock.com
StoryEditor

Takto sa vám poradí pritiahnúť si do života viac peňazí. Vďaka feng-šuej!

16.12.2019, 09:18
Životný štýl
Nezáleží na tom, koľko ich máte. Oveľa dôležitejší je postoj, ktorý si k nim pestujete. Peniaze môžu byť zdrojom radosti a potešenia, predovšetkým sú však energiou, ktorá sa dokáže znásobiť.

Staré čínske umenie feng-šuej vám pomôže nájsť nielen cestu k úspechu, harmónii a rovnováhe. Vďaka jednotlivým princípom, ktoré začnete aplikovať do života, si môžete aj finančne polepšiť. Pri tomto učení ide totiž o systém harmonizácie človeka s okolitým prostredím a energiou, ktorá je všadeprítomná a neustále prúdi. Aby sme však mohli energiu čchi využívať, musíme ju transformovať. Ste pripravená na zmeny k lepšiemu?
Trpíme nedostatkom. A je úplne jedno, či naozaj zarobíme peňazí málo, rýchlo sa minú na nevyhnutné výdavky, alebo len túžime mať čoraz viac. Blahobyt a hojnosť si človek pritiahne do života vtedy, ak sa stotožní s teóriu, že peniaze boli, sú aj budú a je ich vždy a všade dostatok pre každého. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo vlastne peniaze sú?

Peniaze ako energia
Väčšina z nás vníma peniaze iba ako hodnotu produktu či služby. Alebo ako sumy, ktoré neustále so znamienkom mínus odchádzajú z nášho bankového účtu. Ale! Peniaze sú predovšetkým energia. Energia, ktorou sme odmenení za pracovné výkony, energia, vďaka ktorej môžeme žiť, bývať, jesť a kúpiť si čokoľvek, po čom túžime. Peniaze sú tiež energia, ktorou „ďakujeme“ formou platby iným ľudom, ktorí vytvorili niečo, čo pre svoj životu neodmysliteľne potrebujeme alebo jednoducho chceme. A keďže sú obeživom, je úplne správne a nevyhnutné, aby boli v obehu a neustálom energetickom toku.
V štýle feng-šuej
Staré čínske umenie, ktoré zmenilo životy v rôznych oblastiach ľuďom po celom svete, môžete do toho svojho aplikovať aj vy. Nech túžite po čomkoľvek, peniaze a bohatstvo nevynímajúc, urobte si vo svojom živote, bývaní, pracovni či kabelke poriadok. A budete sa čudovať, ako sa „veci“ začnú meniť k lepšiemu. Ak neviete, z ktorého konca začať, poďte na to spolu s nami.
Strom peňazí
Kvety sú neodmysliteľnou súčasťou každej domácnosti či pracovne. Ak siahnete po tých správnych druhoch, okrem dekoratívnej funkcie môžu pomôcť vylepšiť aj vašu finančnú situáciu. Poobhliadnite sa po tučnoliste, bambuse šťastia, papradi, pachire alebo mini bonsaji, ktorý je posiaty malými peniažkami. Pri kúpe „stromu peňazí“ vnímajte jeho energiu. Práve tá vám uľahčí správny výber. Ešte väčšiu prosperitu si zabezpečíte, ak kvet vložíte do kvetináča zlatej, striebornej, červenej, hnedej či čiernej farby.
Kabelka vo farbe bohatstva
Vo svojej skrini takú s najväčšou pravdepodobnosťou máte a ani o tom netušíte. Čierna kabelka reprezentuje blahobyt, perfektné, nie? Na prvý pohľad malichernosť, akou sa farba môže zdať, dokáže skutočne divy. Ak totiž rezonuje s vašou osobnou energiou bohatstva, ste len krôčik od stimulácie peňazí a príležitosti vytvárajúcej blahobyt, po ktorom túžite. Okrem čiernej je dobrou voľbou aj kabelka v červenej, bielej, modrej a metalickej farbe. Nezabudnite na pravidlo, že kabelka sa nikdy nepokladá na zem, udržujte ju čistú a napríklad kľúče, tie majte vždy poruke a na tom istom mieste. Prečo? Pretože to vypovedá o tom, že viete nájsť svoju finančnú cestu, ktorou sa treba vydať.
Soška Budhu či trojnohá žaba
Učenie feng-šuej ukrýva mnoho symbolov, ktoré majú svoj jasný význam. Jedným z nich je soška Budhu, ktorú sa odporúča postaviť do ľavého rohu pracovného stola. Práve to je miesto, ktoré praje financiám. 6 mincí, zavesených na vnútornej strane dverí, vašej domácnosti zase zabezpečí, že z nej peniaze nebudú zbytočne odchádzať. Pred vstupné dvere smerom dovnútra sa rovnako odporúča umiestniť malú sošku trojnohej žaby. Ak ste skôr zástancom živých zvierat, zaobstarajte si korytnačku, ktorá je nielenže symbolom bohatstva, ale do vašej domácnosti pritiahne peniaze aj nové pracovné príležitosti či nečakané výhry.
Červená peňaženka
Veľa žien, a nielen tie vo vašom okolí, vyťahuje pravidelne z kabelky veľkú červenú peňaženku? Pridajte sa k nim! Peňaženka vo výraznej červenej farbe aktivuje úspech, peniaze a pokladá sa za najšťastnejšiu farbu. Hlavným pravidlom je, aby bola dostatočne veľká. Zmestiť sa do nej musia všetky doklady, karty, bankovky aj mince. Pravidelne si v nej robte poriadok a vyhoďte všetky nepotrebné lístky, odkazy či bločky, ktoré symbolizujú dlhy a pôžičky. Peniaze vám nepriláka ani zničená a dotrhaná peňaženka.
Poriadok a čistota
Pre oblasť prosperity, bohatstva a peňazí je podľa feng-šuej dôležitý poriadok a dobré osvetlenie. Aj preto sa odporúča do rohu obývačky umiestniť lampu, v ideálnom prípade diagonálne od vstupných dverí do miestnosti. Pracovný stôl v práci či kancelárii doma udržujte čistý a uprataný. Iba tak bude prúdiť energia čchi. Okrem sošky Budhu v ľavom rohu stola symbolizuje peniaze aj kôň alebo drak. Energiu v domácnosti aj v práci udržujte sviečkami, kvetmi a príjemnou hudbou.
Dopraj a budete ti dopriate!
Filozofia feng-šuej nie je založená len na farbách, správnom rozmiestnení nábytku, kvetov či symbolov. Rovnako ide o životný postoj a správanie. Naučte sa, že nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie. Buďte prajní, pretože ak doprajete druhým, bude dopriate aj vám. Zabudnite na ponižovanie a ohováranie iných, inak ste na najrýchlejšej a najistejšej ceste, ako od seba blahobyt odvrátiť. Nebojte sa vytvoriť si vzťah k peniazom, ale nikdy ich nestavajte na priečku zmyslu vášho života!

5 princípov hojnosti

1. Na zabezpečenie hojnosti v domácnosti slúžia sošky Budhu. Jednu umiestnite na západ, druhú na sever a tretiu na juhovýchod.
2. Na vnútornú kľučku vchodových dverí zaveste 6 čínskych mincí.
3. Na západ umiestnite kovové predmety, ktoré zvyšujú finančnú vibráciu (poloplnú misku s mincami alebo ametystovú geódu).
4. Na juhovýchod postavte väčšiu rastlinu, napríklad čínsku ružu alebo tučnolist, vo vhodnom kvetináči.
5. Juhovýchodná stena by mala byť namaľovaná zelenou alebo modrou farbou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 20:44