shutterstock.com
StoryEditor

Čím si v zime zaručene zlepšíte náladu? Toto je sedem tipov z našej redakcie

13.12.2019, 17:00
Životný štýl
Pochmúrne dni, zima, ktorá lezie pod kožu a všade samá čľapkanica. Poradíme vám, ako si zimu užiť s dobrou náladou.

1. Choďte von

Ruku na srdce, koľko času ste dnes strávili vonku? Ak nemáte psa, ktorého treba venčiť a máte auto, s ktorým sa všade vyvážate, tak vaša odpoveď môže byť len hrozivých pár minút denne. A to je chyba! Mali by ste sa ísť aspoň na 20-30 minút prejsť na vzduch za každého počasia. Teplo sa oblečte a poriadne obujte a choďte na prechádzku - jednak sa vystavíte aspoň nejakému žiareniu (kvôli tvorbe vitamínu D, ktorý pôsobí ako antidepresívum), nadýchate sa vzduchu, čo urobí dobre srdcu aj mozgu a otužíte sa, čo je zas super na imunitu. 

2. Športujte

Lyžovanie, plávanie, rýchla chôdza, fitko...čokoľvek, len sa hýbte. Zmysluplne využijete čas a urobíte niečo pre zdravie. A v lete budete vyzerať lepšie v plavkách :o). 

3. Hudobná terapia

Vo svete to už frčí, u nás je "sound healing" zatiaľ len v plienkach. Alebo si len pravidelne púšťajte hudbu, spievajte si v aute, pri varení. Určite vám to dobre urobí na hlavu.

4. Plánujte leto

Čo tak si už teraz začať plánovať dovolenku? Ušetríte a budete sa mať na čo tešiť. 

5. Varte a pečte

Zmyslupne využitý čas - budete si mať čo vziať do práce na obed a pečením zas potešíte rodinu a možno zistíte, že ste skrytý talent :o). 

6. Dajte si saunu

Sauna prospieva organizmu, skvele zahreje a podporí imunitu. Zároveň je to výborná aktivita s manželom či kamoškou a ak sa vyberiete do nejakého parádneho wellness centra, ide aj o unikátny zážitok. 

7. Starajte sa o seba

Choďte ku kaderníčke, na nechty, líčte sa. Pekne a pohodlne sa obliekajte - to nevadí, že ste naobliekaná ako cibuľa, aj zimné outfity môžu byť krásne a nápadité. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 23:55