shutterstock.com
StoryEditor

Asi by vás naštvalo, keby ste zistili, že ste na niečom „prerobili“, však? Pozor na preplácanie dovoleniek!

14.08.2019, 14:45
Životný štýl
Nemíňajte viac, ako je nutné! Pred výberom destinácie si všetko dobre zvážte, pretože by vám zistenie, že niekto na tom istom mieste, kde ste vy, oddychuje za menej, mohlo poriadne pokaziť náladu. Máme pre vás zopár tipov, ako ušetriť a nepoľaviť zo svojich nárokov.

Na poslednú chvíľu

Takmer polovica u nás predaných zájazdov spadá do skupiny last minute, teda na poslednú chvíľu. Na zájazdoch podobného typu môžete ušetriť celkom pekné peniaze. Má to však svoje muchy. Len veľmi ťažko sa dopredu rozhodnete, kde by ste chceli ísť. Beriete iba to, čo sa nevypredalo. Ale pre nezávislých cestovateľov, ktorí si nepotrpia na plánovanie, to môže byť výhoda. Ak sa však chystáte na dovolenku podobného druhu s deťmi, musíte rátať s tým, že čím bude kratší čas medzi zaplatením zájazdu a odchodom naň, tým budete mať väčšie nervy.

Porovnanie cien

Vybrali ste si destináciu a hotel, a teraz zostáva už len platenie. Skôr, ako tak spravíte, overte si, či sa nedá zohnať aj o niečo lacnejšie. Sami si môžete porovnať ponuky rôznych cestovných kancelárií, alebo si nájsť na internete stránky, ktoré sú na takéto porovnávanie určené. Dosť často zistíte, že môžete ušetriť niekoľko desiatok eur a zo svojich nárokov nepoľaviť.

Zahraničné zájazdy

Nesledujte iba domáce cestovné kancelárie. Najmä ak si vyberáte exotickejšie dovolenky, býva ponuka zahraničných kancelárií širšia a často aj cenovo prijateľnejšia. Stačí vedieť cudzí jazyk, alebo poprosiť o pomoc známeho, ktorý jazyk ovláda a objednať si dovolenku napríklad z rakúskej cestovky.

Domáce pole

Za dobrou dovolenkou nemusíte cestovať iba do zahraničia. Slovensko je krásna krajina, ktorá ponúka široký výber. Môžete ísť na hory, k jazerám, na kúpaliská, navštíviť rôzne vodné svety. Ubytovať sa môžete v hoteloch, penziónoch, chatách, alebo v chalupách. A čím skôr začnete hľadať, tým širší a lepší výber budete mať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:09