spálňapixabay.com
StoryEditor

Mávate problém so spánkom? Vylepšite si spálňu podľa feng šuej!

20.03.2019, 14:13
Životný štýl
Podľa starého východného učenia je základom šťastného a úspešného dňa práve zdravý a pokojný spánok v noci. K tomu prispieva do veľkej miery prostredie v ktorom bývame. Problém je, že zo svojich spální si často robíme multifunkčnú miestnosť, sklad, pracovný priestor, žehliareň či dokonca posilňovňu. No uznajte, ako sa nám potom môže v takej miestnosti dobre odpočívať?

Tu je niekoľko zaujímavých rád, ktoré pomáhajú vybudovať harmóniu a prosperitu v spálňach a ktorými sa môžete inšpirovať i vy:

1. Posteľ by mala byť nasmerovaná tak, aby ste z nej videli vstupné dvere. Ak to nie je možné, použite zrkadlo tak, aby v jeho odraze boli vidieť dvere. Pokiaľ nevidíte vstupujúceho do miestnosti, môže to vo vás vyvolávať podvedomé pocity nepokoja a začnete sa v noci budievať.

2. Spite v dostatočne veľkej posteli s pevným čelom za hlavou s dostatočnou výškou nad zemou. Neodporúča sa používať priestor pod posteľou na uskladnenie vecí, pretože to blokuje energiu prúdiacu po miestnosti.

3. Dekorujte spálňu červenou, ružovou, broskyňovou (nie marhuľovou) na podporu vášne a plodnosti. Ďalšími dobrými a priaznivými farbami v spálni sú zelená, modrá a purpurová.

4. Neumiestňujte v spálni televízor a inú elektroniku, ktorá produkuje elektromagnetický smog a prekáža prúdeniu živej čchi v miestnosti.

 

5. Posteľ by nemala stáť pod viditeľným trámom. Ak nie je iná možnosť, trám aspoň namaľujte rovnakou farbou ako strop alebo ho prekryte falošným stropom či tkaninou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 08:29