Jednorázové plastové krabičky na jedlo
Doniesli ste si domov z reštaurácie jedlo v jednorázovej krabici? Ak si chcete svoje jedlo ohriať, dajte si ho radšej na tanier. Počas ohrievania sa totiž z jednorázových krabíc uvoľňujú do jedla chemikálie.
Chilli papričky
Ak budete v mikrovlnke ohrievať papričky, spotrebič nijak nepoškodíte, môžete však ublížiť sebe. Pri ohrievaní sa vyparuje z nich látka, ktorá je zodpovedná za ich pálivosť. Akonáhle otvoríte dvierka mikrovlnky, plyn uvoľnený z papričiek vám môže popáliť oči a krk alebo vám spôsobiť škvrny, ktoré pripomínajú kožné popáleniny.
Nič
Ak pustíte mikrovlnku naprázdno, ľahko ju poškodíte. Mikrovlny sa totiž nemôžu absorbovať v žiadnej potravine. Odrážajú sa a vracajú sa zo zdroja, ktorý ich vyprodukoval a to im škodí.
S mikroténovým vreckom opatrne
Mikroténové vrecko používame najmä, keď ohrievame knedľu. Mali by sme ich však používať s maximálnou opatrnosťou. Pri ohrievaní nechajte vrecko vždy mierne pootvorené, aby v ňom nevzniklo veľké množstvo pary. Ak ho necháte úplne uzavretý, výbuchu sa nevyhnete.
Vajcia
Vajcia a mikrovlnka- to nie je najlepšie kombinácia. Ak si chcete vajíčko uvariť natvrdo, očakávajte výbuch a zdemolovanú mikrovlnku.