pexels.com
StoryEditor

Chyby pri rozmrazovaní mäsa: Načo by ste si mali dávať pozor?

20.04.2019, 10:00
Životný štýl
Mnoho z nás konzumuje mäso vo veľkom. Tejto spotrebe je nutné prispôsobiť aj naše zásoby. Našťastie existujú mrazničky, v ktorých môžeme uchovávať mäso dlhú dobu. Následne len mäso vytiahneme a necháme rozmraziť.

Avšak nie vždy sa nám podarí spomenúť si v dostatočnom predstihu, a tak sa snažíme mäso rozmraziť inými spôsobmi. Tak či onak, každý spôsob rozmrazovania nesie svoje riziká. Dopúšťame sa pri tom nevedomých chýb, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé. Čomu by sme sa teda mali vyvarovať?

Rozmrazovanie na kuchynskej linke

Na kuchynskej linke, teda ak ju nedrhnete každý deň dezinfekčnými prípravkami, sa vyskytuje množstvo baktérií. Keď na linku, posiatu týmito baktériami, položíte mäso, dostanú sa aj naň.

Rozmrazovanie v horúcej vode

Mnoho z nás proces rozmrazovania urýchľuje pomocou teplej vody. Lenže v tomto prípade je to dokonalé prostredie pre baktérie, ktoré sa začnú rapídne množiť.

Umývanie mäsa

Niekto mäso po vybratí z mrazničky umýva pod tečúcou vodou. K tomuto dôvodu však nie je žiadny dôvod, pretože opäť sa tým zvyšuje prenos škodlivých baktérií, ktorými si môžete spôsobiť komplikácie.

Opätovné zmrazenie

Stalo sa to iste aj vám. Vytiahli ste kus mäsa, necháte ho rozmraziť, ale potom zistíte, že toho toľko nespotrebujete, a tak ho vrátite späť do mrazničky. Chyba! Naviac, mäso by ste nikdy nemali rozmrazovať pri izbovej teplote. Omnoho lepšie je ho dať do chladničky alebo rozmrazovať ho v studenej vode.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:28