profimedia
StoryEditor

Vysnívaná postava na počkanie. Stavte na jednoduché cviky, ich efekt uvidíte okamžite

09.01.2022, 19:00
Životný štýl
Chceli by ste postavu, po akej už dlho túžite? Tento jednoduchý súbor cvičení dokáže vytvarovať každú časť vášho tela. Je určený na spaľovanie kalórii a taktiež na tvarovanie svalovej hmoty. Vyskúšajte s nami tieto nenáročné cviky, ktoré môžete vykonávať v pohodlí domova či v posilňovni.

Najefektívnejšie cviky na tvarovanie postavy

  • Póza polmesiaca

Pravú nohu a ruku položte na zem, zatiaľ čo ľavá noha a ruka bude zboku vo vzduchu vytvárať polmesiac. V polohe vydržte minimálne 30 sekúnd a opakujte to isté, ale na druhú stranu.  Je dôležité aby ste tento cvik robili nalačno alebo večer štyri hodiny po jedle.

  • Póza na lodi

Sadnite si a vyrovnajte sa. Do vzduchu zdvihnite obe nohy a ruky tak, že na zemi zostanú len sedacie svaly. Tento cvik sa podobá na tvar písmena V. V polohe, kde držíte nohy rukami, vydržte minimálne 30 - 60 sekúnd. Výhodou tohto cviku je, že posilňuje brucho a zlepšuje trávenie. Taktiež zvyšuje sebadôveru a zmierňuje stres.

  • Póza ťavy

Kľaknite si a zozadu sa rukami dotýkajte chodidiel tak, aby ste cítili pri naťahovaní tlak. Vydržte v polohe minimálne 30 – 60 sekúnd. Výhodou tohto cviku je posilnenie vášho chrbtu, stehien a ramien. Okrem toho sa u vás môžu zmierniť bolesti krížov a posilniť držanie tela.

  • Póza kobylky

Ľahnite si na brucho a chrbát s rukami zodvihnite a ťahajte dozadu. V polohe vydržte minimálne 30 – 60 sekúnd. Tento cvik posilňuje svaly hornej a dolnej časti chrbta. Taktiež pomáha pri úzkosti a upokojuje váš mozog.

  • Plank póza

Pózu plank nepochybne poznáte. Dajte sa do pozície planku s tým, že ruky majte zohnuté v časti, kde vám končia prsné svaly. V polohe vydržte 30 – 60 sekúnd. Výhodou tohto cviku je že, zvyšuje stabilitu vášho tela a osviežuje myseľ.

  • Póza psa otočeného nadol

V stoji položte ruky na zem, od nôh musíte byť v rozpätí približne jeden meter. Snažte sa, aby chrbát tlakom tlačil do zemi. V polohe vydržte 1 až 3 minúty. Výhodou tohto cviku je, že omladzuje. Zvyšuje kapacitu pľúc a posilňuje vaše kosti.

  • Pozícia stoličky

Zostaňte v stoji a nohy majte tesne pri sebe. Dajte sa do pozície drepu. Predstavte si, že sedíte na imaginárnej stoličke. V polohe vydržte minimálne 30 - 60 sekúnd. Tento cvik zvyšuje vaše odhodlanie a posilňuje členky, lýtka a bedrá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 04:44