profimedia
StoryEditor

Úzky driek, ktorý zvýrazní vaše krivky. Vytvarujte si ho pomocou cvikov z pohodlia domova

05.10.2021, 16:15
Životný štýl
Štíhly pás je ženskou výsadou už od nepamäti. Vedeli to aj ženy kedysi, ktoré si driek zvýrazňovali rôznymi korzetmi či sťahujúcimi opaskami. Ako však dosiahnuť tento efekt aj prirodzene? Pomocou týchto cvikov!

Horolezec 

Ak ste milovníčkou dynamických cvičení, tento si rozhodne zamilujete. Dajte sa do pozície planku, pričom váhu udržujte na dlaniach, nie na lakťoch. Kolenami sa striedavo snažte dostať až k rukám - akoby ste behali do zeme. Keď si chcete cvik sťažiť, snažte sa dostať pravé koleno k ľavej ruke a naopak, ľavé koleno k pravej. Vydržte 30 sekúnd, dajte si minútu pauzu a zopakujte ešte dvakrát. Po niekoľkých dňoch môžete k 30-tim sekundám postupne pridávať ďalšie, no pozor! Menej je niekedy viac. 

Šikmé skracovačky

Ľahnite si na pravý bok tak, aby ste váhu rovnomerne rozložili na celé telo. Ruky si dáme za hlavu, nohy pokrčíme v kolenách, ostávajú však stále na zemi. Pomaly sa snažíme hornú časť trupu zdvíhať - pozor, ruky máme za hlavou a nepomáhame si nimi. Zopakujeme 15-krát, následne si dáme pauzu 30 sekúnd a zopakujeme ďalšie dve série. Po nich zmeníme stranu a premiestnime sa na ľavý bok.

Rotácia trupu

Postavte sa s nohami rozkročenými na šírku vašich ramien. Ruky si spojte za hlavou a vytáčajte trup doľava a potom doprava. Doprajte si 15 opakovaní na každú stranu bez prestávky, následne si minútu odpočiňte a zopakujte ďalšie dve série. 

Bonusový tip: Rýchla chôdza 

Berieme, tento druh cviku zrejme neviete vykonávať vo svojej obývačke (pokiaľ teda nemáte bežiaci pás pred televízorom). Doprajte si však aspoň dvakrát do týždňa prechádzku rýchlejším krokom než je ten bežný a uvidíte, že výsledok sa dostaví takmer okamžite. Pri rýchlej chôdzi totiž aktívnejšie zapájame brušné svalstvo, čím nám vzniká osí driek. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 11:04