Nenávisť má negatívny vplyv na vaše zdravie.Shutterstock
StoryEditor

Ovláda vás nenávisť a negatívne emócie? Môže to mať dopad na vaše zdravie

21.10.2024, 14:00
Zdravie

Máte pocit, že nenávidíte celý svet, pomaly každý človek vám lezie na nervy a negatívne myšlienky vami doslova lomcujú? Dávajte si pozor, práve tieto myšlienky môžu byť zodpovedné za váš zdravotný stav. Čím väčší priechod dáte takýmto myšlienkam a emóciám, tým horšie sa budete cítiť.

Trpí aj srdce

Spomenuté zhoršené trávenie, bolesti brucha, alebo žalúdočné problémy vám môžu poriadne znepríjemniť život. No tu to ani zďaleka nekončí a negatívne myšlienky môžu mať dopad aj na celkový srdcovo – cievny systém a môžu byť príčinou kardiovaskulárnych ochorení. Často sa stres prejavuje aj na zvýšenom krvnom tlaku, čo je o záťaž naviac pre vaše srdce.

Psychika

Nenávisť a negatívne myšlienky majú vplyv aj na psychické zdravie. Sú častou príčinou depresií, ale aj úzkostných stavov. Negatívnych pocitov sa môžete zbaviť prostredníctvom rôznych metód. Pomáhajú záľuby, šport, ale aj pobyt v prírode. Nápomocná vám môže byť aj meditácia. Ak vám nič z toho nepomôže, je načase vyhľadať pomoc odborníka, ktorý vám pomôže sa s pocitmi lepšie vysporiadať a pochopiť ich.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. október 2024 14:02