Superpotraviny vás ochránia pred vírusmi.Shutterstock
StoryEditor

Superpotraviny, ktoré vás ochránia pred vírusmi. Začnite ich konzumovať čo najskôr

08.10.2024, 14:00
Zdravie

A je to tu. Jeseň a s ňou spojené chladné rána či večery a tiež rôzne vírusy, ktoré po lete prekvapia nejedného z vás. Je načase podporiť imunitný systém a nadopovať sa vitamínmi, ktoré vás budú chrániť pred chorobami. Tie budú nasledujúce mesiace vo veľkom úradovať. Superpotraviny vám pomôžu vyhnúť sa im.

Na to, aby ste svoj organizmus ochránili pred chorobami je nevyhnutný pravidelný prísun potrebných živín, minerálov a vitamínov. Prijímajte najmä potraviny, v ktorých je ich komplexné zastúpenie.

Pite zdravo

Smoothie nápoje sú priam nabité vitamínmi. Aj preto by ste im vo vašom jedálničku mali dať dostatočný priestor. A rovnako tak vašej kreativite pri ich príprave. Kombinujte všetky druhy ovocia a zeleniny. Pokojne do nich pridajte aj tie druhy, ktoré vám inak až tak nechutia. V kombinácii s výraznejším a sladším ovocím si chuť zeleru či špenátu ani nevšimnete, no vaše telo vďaka ním získa potrebné živiny. Vymeňte kávu za matchu. Nielenže vás nabudí, ale zároveň je plná antioxidantov, čo je v boji proti rôznym vírusom kľúčové.

Zahryznite sa

Jedzte oriešky a rôzne druhy semien. Pridávajte si ich do kaší, alebo si ich dajte namiesto desiaty či olovrantu. Prípadne ich pridajte do už spomínaných smoothie nápojov. Sú plné vitamínov, ale aj omega 3 a 6 mastných kyselín, ktoré dobre vplývajú na celkové zdravie a obranyschopnosť organizmu. Okrem klasiky v podobe mandlí, kešu, alebo vlašských orechov nezabúdajte ani na ľanové či konopné semená.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. október 2024 14:22