Biele škvrny na nechtoch môžu znamenať nedostatok živín.dreamstime
StoryEditor

Biele škvrny na nechtoch: Chýbajú vám vitamíny, alebo ide o vážny zdravotný problém?

06.09.2024, 14:00
Zdravie

Niektoré anomálie, ktoré sa objavia na vašom tele, môžu čo to prezradiť o vašom zdravotnom stave. Tentokrát si posvietime na vaše nechty. Zdravý necht je rovný, bez deformácií a farebných zmien. Čo znamená, ak sa na vašich nechtoch objavia biele škvrny?

Vitamíny

Ak sa na vašich nechtoch objavia tieto škvrny, začnite v prvom rade s dopĺňaním vitamínov. Najmä vitamín A, C a B6. Práve ich nedostatok v tele môžu byť príčinou tohto javu.

Minerály

Ďalšími príčinami vzniku bielych škvŕn na nechtoch môže byť nedostatok minerálov, predovšetkým zinku, vápnika. Práve tie pozitívne pôsobia nie len na krásu, ale aj odolnosť a kvalitu vašich nechtov.

Dávajte pozor

Ak na svojich nechtoch zbadáte tieto zmeny, klaďte oveľa väčší dôraz na to čo jete. Obohaťte svoj jedálniček o ovocie a zeleninu a tiež zdravé tuky a bielkoviny. V neposlednom rade ich vyživujte aj zvonku. Hydratačné krémy či laky pomôžu vašim nechtom prinavrátiť pôvodný vzhľad. Ak ani potom biele fľaky nezmiznú, možno bude čas na návštevu lekára. Biele fliačiky však musia vyrásť, čo môže trvať aj niekoľko týždňov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 20:06