Použite bórovú vodu lokálne na postihnuté miesta.dreamstime
StoryEditor

Bórová voda: Zázrak za pár eur vám pomôže s nejedným problémom

25.08.2024, 20:00
Zdravie

Bórovú vodu nekúpite v žiadnom krásnom obale, ktorý vás upúta na prvý pohľad. Nenájdete ju ani v regáloch v drogériách. Práve naopak. Je nenápadná a dostupná len v lekárni. Ani by vám však nenapadlo, na čo všetko ju môžete použiť a aké široké využitie má.

Bórová voda patrí k tej dermatokozmetike, ktorú vám väčšinou odporučí kožný lekár. Je však voľnopredajná a nebude vás stáť viac ako pár eur. Bola by preto škoda nevyužiť jej potenciál v starostlivosti o pleť aj bežne.

Do lekárničky

Bórová voda by vám vo vašej lekárničke nemala chýbať v prvom rade pre jej dezinfekčné účinky. Použiť ju môžete na drobné ranky či popáleniny, no nikdy ju neaplikujte na otvorené rany. Okrem toho že dezinfikuje, zbavuje pokožku baktérii, plesní a mikróbov, ktoré sú na nej usadené. Rovnako si poradí s infekciami očí a uší. Bórová voda je často používaná aj v boji s rôznymi kožnými ochoreniami. Či už ide o zápaly kože, ekzém, alebo mykózy, tento zázrak s nimi bude účinne bojovať. Stačí, ak ňou budete postihnuté miesta pravidelne oplachovať, alebo ošetrovať pomocou tampónu či sterilnej gázy. Čistite ňou okolie rán, aby do nich neprenikli žiadne mikróby. V prípade, že vás trápia vaginálne problémy, urobte si sedací kúpeľ, alebo intímne partie oplachujte bórovou vodou. Kúsok vaty namočenej v bórovej vode vás zase zbaví bolesti uší.

Do kúpeľne

Bórová voda si určite nájde využitie nielen v lekárničke, ale aj vo vašej kúpeľni. Či už bojujete s akné, alebo inými nedokonalosťami na vašej pleti, siahnite práve po nej. Jej účinky určite ocenia aj tí z vás, ktorí majú problém s vypadávaním vlasov či lupinami. Stačí, ak si po umytí vlasov vodu vmasírujete do pokožky hlavy ako záverečný krok a nebudete ju oplachovať. Potierajte si bórovou vodou chodidlá a zbavíte sa nadmerného potenia a tiež prípadného zápachu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. august 2024 20:02