Double cleansing je cesta k zdravej pleti.dreamstime
StoryEditor

Double cleansing: Trend, vďaka ktorému bude vaša pleť dokonale krásna a zdravá

23.08.2024, 08:00
Krása a móda

Odličovanie a čistenie pleti je alfou a omegou v starostlivosti o ňu. Ak to podceníte, budú vám na nič akékoľvek krémy či séra. Najnovším trendom, ktorý sľubuje ešte o niečo väčší efekt je double cleansing, čo v preklade znamená dvojité čistenie.

Podstatné sú nie len samotné dva kroky a postupnosť, ale aj produkty, ktoré použijete.

Nikdy nezabudnite

Na odlíčenie pleti nikdy nezabudnite. Počas celého dňa sa na nej usadí množstvo nečistôt a ak ich včas neodstránite, môžu vám spôsobiť nemalé problémy. Zapálené vyrážky, alergická reakcia, ale aj vrásky a predčasné starnutie pleti. Mejkap pleť zaťažuje, tak dbajte na to, aby bola zakaždým dokonale čistá.

Prvá fáza

Ak ste sa rozhodli dopriať vašej pleti maximum a to práve v podobe double cleansingu, potom budete v prvej fáze potrebovať odličovač na olejovej báze. Ten si poradí s akýmkoľvek, aj tým vodeodolným mejkapom či špirálou. Odličovač si dajte na vatový, alebo bavlnený tampón a začnite očami a ich okolím. Následne použite ďalší tampón, ktorým dočistíte pleť.

image

Odličovač na olejovej báze použite v prvej fáze čistenia.

dreamstime

Druhá fáza

V druhej fáze tohto čistenia použite produkt, ktorý by mal byť na vodnej báze. Práve kombinácia olejového a tohto prípravku v tomto čistení kľúčová. Prenikajú totiž oveľa hlbšie do pleti, čistí póry, pleť hydratuje a vďaka tomu zostáva nielen čistá, ale aj vláčna. Je len na vašej preferencii, či zvolíte v tomto prípade penu, micelárnu vodu, alebo iný typ produktu. Krúživými pohybmi dočistite pleť a následne ju opláchnite vodou, prípadne zvyšky dočistíte pomocou malého uteráčika, ktorý navyše odstráni aj odumretú kožu z vašej pleti. Po ukončení týchto dvoch krokov pokračujte v bežnej rutine, na ktorú ste zvyknutí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 17:35