Cesnakový čaj vám dokonca pomôže schudnúť.dreamstime
StoryEditor

Cesnakový čaj: Zbaví vás vírusov, ale aj nadbytočných kilogramov

14.08.2024, 08:00
Zdravie

O pozitívnych účinkoch cesnaku niet pochýb. Tento zázrak obsahuje toľko cenných látok, vitamínov, minerálov a antioxidantov, že je právom považovaný za prírodné antibiotikum. Nehovoriac o jeho vynikajúcej chuti. Vedeli ste, že si z neho môžete pripraviť dokonca čaj, ktorý pôsobí nielen na rôzne choroby, ale aj na prebytočné kilogramy?

Cesnakový čaj podporí váš imunitný systém, no sú tu aj iné dôvody, prečo by ste ho mali začať popíjať. A to ešte predtým, než zaklopú na dvere jeseň a zima.

Cesnakový čaj

Na prípravu tohto nápoja budete potrebovať hlavičku cesnaku a liter vody. Cesnak ošúpte, rozrežte na polovicu a vytiahnite strmeň, ktorý je často príčinou toho, že vám je po cesnaku ťažko. Následne cesnak pretlačte a varte zhruba päť minú  v jednom litri vody. Hotovo. Je to jednoduchšie, než ste si možno mysleli. Aj vďaka tomu len za pár minút získate účinného pomocníka v boji proti rôznym ochoreniam. Čaj sa snažte vypiť v ten deň ako ste ho navarili a vždy si pripravujte čerstvú dávku.

Prírodný zázrak

Cesnak je skutočne zdrojom všemožných minerálov a vitamínov, ktoré denne potrebujete na správne fungovanie vášho organizmu. Má silné antibakteriálne účinky a v mnohých prípadoch má dokonca silu, porovnateľnú s antibiotikami. Aj preto by mal byť cesnak súčasťou vašich jedál. Práve prostredníctvom neho získava telo oveľa väčšiu obranyschopnosť.

Čaj na chudnutie?

Cesnak dokonca dokáže regulovať cholesterol a znižuje jeho hladinu v krvi. Okrem toho zrýchľuje metabolizmus a má vplyv aj na odbúravanie tukov. A to stále nie je všetko. Čaj popíjajte aj počas bežného dňa. Spoľahlivo potláča chuť k jedlu a vy aj vďaka nemu nebudete mať tendenciu stále niečo jesť. Dôvodov, prečo tento nápoj zaradiť do svojho nápojového lístka je viac než dosť. Čo poviete?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. september 2024 05:05