Pod šaty si nemusíte dávať žiadne nohavičky.dreamstime
StoryEditor

Nohavičky nechajte doma. Chodiť naostro je vraj oveľa zdravšie

20.07.2024, 15:30
Zdravie

Spodnú bielizeň nosí väčšina žien denne. No je nosenie nohavičiek vôbec nutné? Bez nich sa môžete cítiť oveľa lepšie a okrem toho sa vyhnete rôznym zdravotným ťažkostiam, ktoré so sebou ich nosenie prináša.

Ak teda chcete vyraziť naostro, smelo do toho. Vaše intímne partie sa vám poďakujú.

Bez infekcií

Naostro by mali chodiť najmä tie z vás, ktoré trápia časté infekcie v intímnych partiách, alebo im chcete predchádzať. Pre baktérie je živnou pôdou vlhké a teplé prostredie, ktoré je v nohavičkách najmä počas leta ako stvorené. To, že budete zvádzať boj s kvasinkovými infekciami eliminujete práve tým, že nohavičky necháte počas tohto obdobia doma. Ak si to však bez nich neviete predstaviť, zabudnite aspoň na čipkované či syntetické nohavičky, ktoré budú príliš obtiahnuté. Ideálna je voľnejšia spodná bielizeň, napríklad z bavlny.

Tesná bielizeň

Mnoho žien preferuje, keď je ich spodná bielizeň v prvom rade pekná a sexi. To sa ale príliš nezhoduje s tým, aby bola aj bezpečná na nosenie. Okrem toho, že príliš tesná bielizeň negatívne pôsobí na váš lymfatický systém, má za následok aj oveľa intenzívnejší zápach. Pot a vlhkosť sa v nohavičkách zachytáva a to nie je práve príjemná aróma. To vám pri chodení naostro nehrozí. Oveľa väčšie teplo vzniká aj tým, že sa pokožka trie o látku. Ničím výnimočným pri syntetickej a obtiahnutej bielizni nie je ani podráždená pokožka, na ktorej vznikajú rôzne zapálené pupienky. V lete si pokojne nohavičky meňte aj viackrát za deň.

Dôležité

Naostro by ste nemali chodiť v prípade, že máte príliš tesné oblečenie, ktoré by sa vám obtieralo o intímne partie. Bez nohavičiek choďte keď máte oblečené šaty či sukne, alebo voľné nohavice či kraťasy. No buďte oveľa viac obozretné, aby ste neukázali, čo nechcete. Oblečenie častejšie perte a nechoďte naostro vtedy ak máte nejaké vaginálne výtoky a je nevyhnutné, aby ste mali počas dňa intímku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 11:16