Prekysleného organizmu sa zbavíte pomocou správneho výberu potravín.dreamstime
StoryEditor

Zbavte sa prekysleného organizmu vďaka správnym potravinám a bylinkám

16.07.2024, 09:00
Zdravie

Prekyslený organizmus vám môže spôsobovať rôzne zdravotné ťažkosti, alebo nepríjemné pocity. Väčšinou je organizmus prekyslený v dôsledku zlej životosprávy. Okrem nevhodných jedál ho spôsobujú aj niektoré nápoje. Dlhodobé prekyslenie organizmu môže viesť k vážnejším zdravotným problémom.

Správny výber potravín

Aby ste príznaky zmiernili, vyhraďte si na jedlo dostatok času. Jedzte ho pomaly, po menších sústach a veľké porcie vymeňte za menšie. V boji proti prekyslenému organizmu vám pomôže väčšina druhov zeleniny ako cuketa, brokolica, zeler či šaláty. Skvelé sú aj banány, melón, ale aj citrusové plody, ktoré vás paradoxne kyslosti v organizme zbavia. Stavte na jednoduchú prípravu jedál. Zbytočne do nich nedávajte množstvo ingrediencií a aj spôsob prípravy nech je čo najjednoduchší. Na vyprážanie by ste mali radšej zabudnúť.

Čaje

Ak chcete ešte viac podporiť vytvorenie zásaditého prostredia vo vašom organizme, nápomocné vám budú aj čaje. Žalúdok, ale aj celý organizmus upokojí mäta prieporná, harmanček či skorocel. Pálenia záhy vás zbaví čaj z medovka lekárska.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 13:32