Denne venujte pár minút tréningu svojho mozgu.dreamstime
StoryEditor

Precvičte si svoju myseľ. Už pár minút denne vám prinesie výnimočné výsledky

07.07.2024, 08:00
Zdravie

Rovnako, ako trénujete svoje telo, aby bolo silné, odolné a bolo v kondícii, by ste mali trénovať aj svoju myseľ. Každým rokom sa stále viac a viac presviedčame o tom, aké dôležité je mentálne zdravie. Nepodceňujte to a doprajte svojmu mozgu pár cvičení, vďaka čomu ho udržíte v strehu!

Cvičenia

Cvičení pre váš mozog existuje hneď niekoľko. Fantazírujte. Alebo si jednoducho predstavujte či vizualizujte to, čo by ste chceli zažiť, vidieť, cítiť. Afirmácie už nie sú ani zďaleka také podceňované ako v minulosti a údajne si pomocou nich môžete skutočne privolať to, po čom túžite. A ak nič iné, tak si tým aspoň posilníte mozog. Ďalším cvičením je trénovanie pamäte. Naučte sa naspamäť básničku, pesničku, alebo telefónne čísla rodinných príslušníkov. Čokoľvek, čo v tomto smere podniknete, bude pre vašu myseľ plus. Posledným, rovnako efektívnym fitness tréningom pre vašu myseľ je čítanie, lúštenie krížoviek, vzdelávanie sa. Naučte sa denne niekoľko slov v cudzom jazyku. Začnite si písať denník. Akákoľvek kreatívna činnosť je pre vašu myseľ prospešná.

image

Aj čítanie je jedným zo spôsobov, ako precvičovať svoj mozog.

dreamstime

Oddych

A v neposlednom rade, no nie menej dôležitý je oddych a tiež meditácia. Aj to váš mozog potrebuje na to, aby mohol každý deň na 100% fungovať. A to aj o niekoľko rokov. Oddýchne si pomocou už spomenutého detoxu, no aj vďaka spánku, ktorý by ste určite nemali podceňovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. september 2024 09:30