Moruše sú plné antioxidantov.dreamstime
StoryEditor

Moruše: Majte vďaka ním zdravé oči, krásnu pleť a takto pôsobí na vaše trávenie

09.06.2024, 14:00
Zdravie

Moruše, chutné plody plné živín, vitamínov a minerálov. Mnohí ani netušia, že sa tieto plody môžu konzumovať. A pritom sú pre vaše telo obrovským prínosom a zdrojom vzácnych antioxidantov. Skvelé sú čerstvé, mrazené, ale aj ako chutný džem či prísada do koláčikov.

Zdravé trávenie

V prvom rade treba vyzdvihnúť množstvo vlákniny, ktoré tieto malé plody obsahujú. Vďaka ním bude vaše trávenie a vyprázdňovanie fungovať ako hodinky. A okrem toho obsahujú minimum kalórií, čiže si na nich môžu bez obáv pochutnať aj tí z vás, ktorí sa snažia držať svoje kilogramy pod kontrolou. Pod kontrolou však bude aj vaša hladina cukru v krvi. Čo ocenia najmä cukrovkári.

Zdravé telo

Všetky spomenuté minerály, antioxidanty a vitamíny tvoria spolu komplex, vďaka ktorému môžete udržať vaše telo v zdraví. Chránia pred samotným prechladnutím, no poradia si aj so vzniknutými ochoreniami. Biele moruše dokonca pôsobia proti rôznym druhom baktérii. Okrem toho zlepšujú krvný obeh, priaznivo vplývajú na krvný tlak, podporujú tvorbu červených krviniek a dokonca pomáhajú zastaviť rast nádorových buniek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:21