Moruše sú plné antioxidantov.dreamstime
StoryEditor

Moruše: Majte vďaka ním zdravé oči, krásnu pleť a takto pôsobí na vaše trávenie

09.06.2024, 14:00
Zdravie

Moruše, chutné plody plné živín, vitamínov a minerálov. Mnohí ani netušia, že sa tieto plody môžu konzumovať. A pritom sú pre vaše telo obrovským prínosom a zdrojom vzácnych antioxidantov. Skvelé sú čerstvé, mrazené, ale aj ako chutný džem či prísada do koláčikov.

Moruše možno pravidelne vídate popadané na zemi a ani vám nenapadne, čo všetko sa v nich ukrýva.

Všetky sú výživné

Je úplne jedno, či siahnete po bielych, alebo tmavých plodoch. V chuti sa síce jemne líšia, no čo sa ich výživových vlastností týka, sú približne rovnaké. Sú bohatým zdrojom antioxidantov, ale aj vitamínov skupiny B  a vitamínu C. Obsahujú však aj minerály ako železo, draslík, meď, vápnik, zinok a horčík. Aj vďaka tomu vášmu organizmu poskytnú dostatočnú obranyschopnosť. Obzvlášť pozitívne pôsobia moruše na niektoré z týchto orgánov.

Krásna pleť

To, či bude vaša pleť krásna nezáleží len od krémov a vonkajšej starostlivosti, ale aj od toho, čo konzumujete. Moruše obsahujú antioxidanty a resveratrol. Tie pokožku chránia pred škodlivými vplyvmi a voľnými radikálmi. Pleť si vďaka ním udrží dlhodobo mladistvý vzhľad bez vrások.

Zdravé oči

Moruše obsahujú karotenoidy a zeaxantín, ktoré udržiavajú vaše oči zdravé. Chránia bunky, znižujú oxidačný stres a pomáhajú predchádzať katarakte či makulárnej degenerácii.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 18:48