Moruše možno pravidelne vídate popadané na zemi a ani vám nenapadne, čo všetko sa v nich ukrýva.
Všetky sú výživné
Je úplne jedno, či siahnete po bielych, alebo tmavých plodoch. V chuti sa síce jemne líšia, no čo sa ich výživových vlastností týka, sú približne rovnaké. Sú bohatým zdrojom antioxidantov, ale aj vitamínov skupiny B a vitamínu C. Obsahujú však aj minerály ako železo, draslík, meď, vápnik, zinok a horčík. Aj vďaka tomu vášmu organizmu poskytnú dostatočnú obranyschopnosť. Obzvlášť pozitívne pôsobia moruše na niektoré z týchto orgánov.
Krásna pleť
To, či bude vaša pleť krásna nezáleží len od krémov a vonkajšej starostlivosti, ale aj od toho, čo konzumujete. Moruše obsahujú antioxidanty a resveratrol. Tie pokožku chránia pred škodlivými vplyvmi a voľnými radikálmi. Pleť si vďaka ním udrží dlhodobo mladistvý vzhľad bez vrások.
Zdravé oči
Moruše obsahujú karotenoidy a zeaxantín, ktoré udržiavajú vaše oči zdravé. Chránia bunky, znižujú oxidačný stres a pomáhajú predchádzať katarakte či makulárnej degenerácii.