Pozor na gélovú manikúru, ktorá môže spôsobiť nepríjemnosti.dreamstime
StoryEditor

Gélová manikúra je síce krásna, no môže spôsobiť isté zdravotné nepríjemnosti

08.05.2024, 09:00
Zdravie

Chodíte každý mesiac na manikúru? Síce máte vďaka tejto procedúre menej starostí a vaše nechty vyzerajú pri každej príležitosti dokonale upravene, mali by ste myslieť aj na temnú stránku gélovej manikúry. Môže vám totiž spôsobiť nepríjemnosti, po ktorých rozhodne netúži ani jedna z vás.

Okrem kaderníčky a kozmetičky si mnohé z vás pravidelne doprajú aj manikúru. Táto skrášľovacia procedúra je skvelá v tom, že si vďaka nej nemusíte upravovať nechty samy doma, ušetríte tým nejaký čas a oddýchnete si. Aj keď gélová manikúra zabezpečuje, že vaše nechty vyzerajú neustále dokonale upravene, môže spôsobiť aj zdravotné nepríjemnosti. Pozrite sa, na čo by ste si mali dať veľký pozor.

Infekcia či zápal 

Ak navštevujete salón, v ktorom to po hygienickej stránke nie je úplne v poriadku, vaše nechty môže začať trápiť pleseň, infekcia alebo zápal, ktorý sa zvykne prejavovať nepríjemnou bolesťou či opuchom. Dajte si preto veľký pozor na zle vyčistené nožničky alebo dlho používané pilníky. 

Pozor na agresívne zložky

Pri gélovej manikúre si treba dať pozor aj na možné alergické reakcie. Ak je vaša pokožka náchylná a prekážajú jej niektoré zložky obsiahnuté v kozmetických produktoch, upozornite na to zamestnankyňu salóna. Takisto zbystrite, ak pri procedúre uvidíte používanie lacných materiálov alebo lakov, ktoré môžu obsahovať agresívne látky. V takomto prípade sa môže na vašej pokožke objaviť opuch, začervenanie či svrbenie.  

Lámavé a krehké nechty

Zdravotné nepríjemnosti v podobe oslabených, poškodených a odlupujúcich sa nechtov môžu nastať pri nesprávnej manipulácii s nechtami alebo postupnom opakovaní gélovej manikúry. Čím viac budete na nechty nanášať gél a brúsiť ich, tým rýchlejšie sa môžu začať lámať, budú tenké a krehké.

Riziko poranenia

Ak patríte k ženám, ktoré s gélovou manikúrou radi experimentujú a skúšajú nové veci, mali by ste si dať pozor na riziko poranenia nie len vás, ale aj vašich detí či partnera. Ak totiž máte v obľube prehnané zdobenia, všemožné aplikácie či príliš dlhé nechty, môže dôjsť k škrabancom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 14:52