Tinktúra vám vydrží aj viac rokov.dreamstime
StoryEditor

Tinktúra z medvedieho cesnaku by vám v lekárničke nemala chýbať. Prípravu zvládnete za pár minút

03.04.2024, 14:00
Zdravie

Sezóna medvedieho cesnaku sa pomaly blíži ku koncu, je teda najvyšší čas si z neho urobiť zásoby. Tentokrát však nie v podobe lahodného pesta, ale tinktúry, ktorú využijete celoročne. Používať ju môžete preventívne celoročne, alebo ako prvú pomoc v prípade, že vaše telo bude bojovať s vírusmi.

O sile byliniek ste sa na vlastnej koži určite presvedčili už mnohokrát. Inak tomu nebude ani v prípade medvedieho cesnaku.

Zdravie z fľaštičky

Ak už máte urobené dostatočné množstvo pesta z medvedieho cesnaku, no stále chcete využiť potenciál tejto cesnakovej sezóny, vyrobte si z neho tinktúru. Poslúžia vám skvele ako prevencia v boji s rôznymi vírusmi či baktériami, ale tiež na budovanie imunity. Tinktúru by mali mať po ruke pravidelne aj tí z vás, ktorí majú rôzne tráviace problémy a tiež na zlepšenie krvného obehu.

image

Využite potenciál medvedieho cesnaku naplno.

dreamstime

Ako na to?

Príprava je veľmi jednoduchá a nebudete na to potrebovať žiadne špeciálne zručnosti. Stačí, ak  čerstvo naoberané listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjete. Osušený cesnak nasekajte, alebo natrhajte na malé kúsky a vložte do vopred pripravenej fľaše. Tú naplňte až po povrch a zalejte alkoholom. Nezabudnite, že čím viac cesnaku sa vám do fľaše zmestí, tým lepšie. Preto ho tam neváhajte poriadne natlačiť. Nádobu umiestnite na slnečné a teplé miesto, ideálne na okenný parapet a nechajte v nej cesnak lúhovať 14 – 21 dní. Z času na čas fľašou pretrepte. Po uplynutí tohto času tinktúru preceďte a prelejte do tmavej nádoby. Užívajte 10 – 15 kvapiek denne. V prípade choroby pokojne aj viackrát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 00:16