Pravidelnou konzumáciou ovsených vločiek podporíte zdravie celého organizmu.dreamstime
StoryEditor

Ovsené vločky by ste mali mať denne na tanieri. Presvedčia vás ich skvelé účinky

16.03.2024, 14:00
Zdravie

Ovsené vločky patria medzi potraviny, ktoré by vám doma nemali chýbať. Ak ich budete mať denne na tanieri, bude to mať pre vaše telo blahodarne účinky. Vločky v sebe ukrývajú množstvo komplexných sacharidov, vlákniny, ale aj minerálov a vitamínov, ktoré potrebujete na optimálne fungovanie vášho tela

Vláknina

Dostatočné množstvo vlákniny zabezpečí správnu peristaltiku čriev. Zápcha či problematické vyprázdňovanie tak viac nebude váš problém. Okrem toho pôsobia preventívne aj proti rakovine hrubého čreva. Jedzte ich preto aspoň niekoľkokrát týždenne. Zdravé črevá znamenajú aj celkové zdravie organizmu, pretože práve v nich sa buduje imunitný systém.

image

Vďaka ovsenej kaši budete dlhšie sýti.

dreamstime

Vitamínová bomba

Váš imunitný systém ocení aj ďalšie vitamíny a minerály, ktoré v sebe ovsené vločky ukrývajú. Za zmienku určite stojí zinok, železo, fosfor a vápnik. Bohato zastúpené sú aj vitamíny skupiny B a vitamín E. Ten má vplyv nielen na vaše zdravie, ale aj krásu. Prítomná je v nich aj kyselina listová. Tú suplementujú najmä budúce mamičky počas tehotenstva. Má však vplyv aj na tvorbu krviniek a celý kardiovaskulárny systém. Na nervovú sústavu a aj na vašu náladu zase pozitívne vplývajú lecitín a tryptofan.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 19:57