Zlaté mlieko telu dodá poriadnu vzpruhu.dreamstime
StoryEditor

Zlaté mlieko: Neuveríte koľko zdravotných benefitov so sebou prináša

11.03.2024, 14:00
Zdravie

Kurkuma je dlhodobo považovaná za superpotravinu, ktorá vám pomôže s rôznymi zdravotnými ťažkosťami, alebo ako prevencia pred nimi. Tento výrazne žltý zázrak pokojne používajte do každého jedla. Chuť je oveľa menej výrazná než jej farba. Za všeliek je dokonca považované zlaté mlieko. To si pripravíte behom pár minút a pomôže vám na viacerých frontoch.

Zlaté mlieko je silný antioxidant, ktoré pôsobí nie len na vaše vnútorné orgány, ale aj na pokožku. Výnimočné sú aj jeho protizápalové účinky.

Za všetkým je kurkumin

To, vďaka čomu je kurkuma taká výnimočná je flavonoid kurkumin. Práve ten je považovaný za extra silný antioxidant s protizápalovými účinkami, ktoré pôsobia na celkové zdravie, ale aj obranyschopnosť organizmu. To, že vaše telo chráni pred voľnými radikálmi a podporuje imunitný systém ani zďaleka nie je všetko. Kurkuma pôsobí preventívne proti predčasnému starnutiu mozgu. Pečeni naopak pomáha zbavovať sa toxínov a vaše srdce a cievy chráni pred rôznymi chorobami. Kurkumu ocení aj vaša pleť, najmä ak vás trápia ekzémy, akné či iné kožné ochorenia.

Zlaté mlieko

Pochúťku v podobe zlatého mlieka si pokojne doprajte denne ako chutnú desiatu či olovrant. Mlieko vás zasýti a zároveň vďaka nemu doplníte poriadnu dávku všetkého čo ho nielen ochráni, ale aj povzbudí.

Príprava

Na zlaté mlieko môžete použiť tak živočíšne ako aj rastlinné mlieko. Šálku mlieka pomaly zohrievajte na nižšom plameni  a keď bude na bode varu, plameň stiahnite. Pridajte čajovú lyžičku kurkumy a na miernom plameni ohrievajte. Zmes by nemala vrieť. Ak chcete z mlieka vyťažiť maximum a máte radi zázvor, pridajte aj lyžičku tohto nastrúhaného koreňa. Pre dokonalú chuť môžete použiť aj celú škoricu či kardamón. Po piatich minútach zmes odstavte a preceďte do šálky. Ak si nápoj chcete osladiť medom, počkajte kým trošku vychladne a pridajte ho tam až neskôr. Nápoj by mal obsahovať aj tuk, ktorý môžete doplniť buď lyžičkou kokosového oleja, alebo ghee masla. Všetko dôkladne premiešajte a vychutnávajte si tento zlatý poklad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:42