Kamut je okrem iného zdrojom vlákniny.dreamstime
StoryEditor

Hľadáte rastlinný zdroj bielkovín? Práve ste ho našli: Kamut ich obsahuje viac než iné potraviny

09.03.2024, 14:00
Zdravie

Patríte k ľuďom, ktorí sa snažia spestriť si svoj jedálniček a zároveň ho obohatiť o potraviny, ktoré sú nutrične vyvážené? Potom by vám vo vašej kuchyni nemal chýbať kamut. Tento druh pšenice je oproti tej, ktorú bežne poznáte oveľa zdravší a nadupaný nielen vitamínmi a minerálmi, ale obsahuje až o 40% viac bielkovín.

Bielkoviny

Naše telo si nedokáže ukladať bielkoviny, preto by ste mali dbať na to, aby ste ich denne konzumovali v dostatočnom množstve. Kamut obsahuje až o 40% bielkovín viac než bežná pšenica. Preto je skvelou potravinou aj pre vegánov či vegetariánov. Vďaka bielkovinám podobne ako pri vláknine budete dlhšie sýti a aj samotný pocit, že už ste najedení príde oveľa skôr. Dostatok bielkovín v strave tak pomáha regulovať a tiež udržiavať si hmotnosť.

Benefity

Kamut je potravina, ktorá v sebe ukrýva množstvo vitamínov a minerálov, ktoré majú blahodarný vplyv na fungovanie celého organizmu. Počnúc optimálnym fungovaním štítnej žľazy, cez činnosť mozgu až po ochranu vášho tela pred rôznymi ochoreniami. V hojnom množstve je zastúpený zinok, mangán, selén, horčík, fosfor, železo a tiež vitamíny skupiny B.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 00:09