Papája je nielen chutná, ale aj výživná. Poradí si so zdravotnými problémami a ak ju budete mať na tanieri pravidelne, bude z nej profitovať celý organizmus.
Papaín
výnimočné vlastnosti papáji dodáva hlavne enzým papaín. Vďaka nemu dokáže vaše telo oveľa jednoduchšie stráviť a štiepiť bielkoviny. Všeobecne platí, že tento enzým pomáha celkovému tráveniu, ba dokonca pomôže aj pri hnačkách. Vplýva na zdravie čriev, žalúdka a celého tráviaceho traktu. Navyše má výrazné protizápalové vlastnosti. V kombinácii s ostatnými vitamínmi a minerálmi, ktoré papája obsahuje, je to skvelý pomocník chudnutí.
Betakarotén
Ak ste si doteraz mysleli, že najlepším zdrojom betakaroténu je mrkva, tak ste sa mýlili. Papája ho obsahuje až trikrát viac. Betakarotén chráni vaše telo pred voľnými radikálmi, pretože je to silný antioxidant. Pôsobí však aj na obnovu buniek, to je veľká výhoda predovšetkým pre vašu pleť. Najmä ak vás trápi akné. Účinne proti nemu zabojujú okrem betakaroténu aj protizápalové látky, ktoré papája obsahuje. Rovnako eliminuje pigmentové škvrny a tiež rôzne nedokonalosti a začervenanie na pleti. Nápomocná je aj pri popáleninách či spálení kože na slnku a vplýva aj na zdravie vášho zraku.
Vitamíny
To, na čo je papája skutočne bohatá sú aj vitamíny. Najmä vitamín C je zastúpený skutočne vo veľkej miere. Vitamín C je veľmi dôležitý pre fungovanie celého tela. Podporuje budovanie imunitného systému. Chráni organizmus pred vírusmi a baktériami a pokiaľ vás aj nejaká choroba dostane do postele, práve vitamín C vám pomôže sa z nej čo najskôr dostať. Navyše práve vďaka tomuto vitamínu sa tvoria protizápalové látky, ktoré vplývajú na celkovú obranyschopnosť organizmu.