Vajcia
Sú vynikajúcim zdrojom luteínu, lecitínu, cysteínu a ďalších aminokyselín. Tieto prvky, ktoré obsahuje hlavne žĺtok, pomáhajú chrániť zrak. Vajcia sú tiež dobrým zdrojom vitamínov C a E. Obsahujú aj cholín, ktorý je výborný pre mozog, nervový a kardiovaskulárny systém. Významným zdrojom vitamínu A, E, D a K, ale aj celého komplexu vitamínov B.
Mlieko a syry
Mlieko a mliečne výrobky sú cenené najmä pre obsah vitamínu D a vápnika. Ide o zložky, ktoré sú nevyhnutné pre pevnosť kostí. Zlepšujú hustotu kostí a udržiavajú ich silné. Sú vynikajúcou prevenciou proti osteoporóze. Kyslomliečne výrobky zlepšujú trávenie. Déčko pomáha aj pri budovaní imunity a dokáže znížiť aj riziko niektorých druhov rakoviny.
Horká čokoláda
Podľa výskumníkov má viaceré prínosy pre zdravie. Podporuje imunitu, zlepšuje pamäť aj náladu, znižuje stres. Až o tretinu znižuje riziko ochorenia srdca. Je to najmä vďaka flavonoidom, ktoré zachovávajú pružnosť ciev. Pozitívny vplyv môže mať aj na krvný tlak. Horúca čokoláda podľa vedcov pomôže rozprúdiť krv a podporiť tak kognitívne funkcie mozgu. Okrem toho boli zistené aj pozitívne účinky kakaových bôbov na pacientov s Alzheimerovou chorobou.