Cvikla
Je unikátny druh v boji proti viacerým chorobám. Bráni upchávaniu tepien, podporuje činnosť pečene, pôsobí močopudne, zbavuje telo nadbytku sodíka, podporuje trávenie, detoxikuje organizmus. Nitráty v nej obsiahnuté majú pozitívny účinok na krvný tlak. Prečisťuje krv a podporuje tvorbu červených krviniek.
Cvikla je tiež vynikajúcim zdrojom železa a kyseliny listovej. Obsahuje horčík, antioxidanty. Pre veľké množstvo vitamínu C je výborným prostriedkom na podporu imunitného systému. Najdôležitejším antioxidantom v tejto zelenine je vitamín E. Chráni telo pred stresom a spomaľuje starnutie. Podporuje činnosť nervového systému, hojenie rán, činnosť žlčníka, čriev a pečene.
Kyslá kapusta
Jej účinky sú na ľudské zdravie ohromujúce, patrí medzi absolútne vitamínové bomby. Podporuje imunitu, chráni bunky pred škodlivými látkami. Zvyšuje obranyschopnosť organizmu a pomáha organizmu bojovať so zápalmi a s infekciami. Znižuje krvný tlak a podporuje detoxikáciu organizmu. Vďaka obsahu vlákniny pozitívne ovplyvňuje trávenie, podporuje funkciu čriev a pomáha pri zápche. Šťava, naopak, pomáha pri žalúdočných vredoch a pálení záhy.
Paradajky
Sú pokladom pre naše zdravie a to ako výborný zdroj antioxidantov, fytochemikálií (najznámejší je lykopén) a vitamínov (betakarotén, vitamín C). Sú tiež vynikajúcim zdrojom vitamínu A, B, C, E, kália, vlákniny, vápnika, draslíka, fosforu, horčíka. Podporujú činnosť mozgu, posilňujú kardio-vaskulárny systém. Sú elixírom mladosti, spomaľujú starnutie. Významne znižujú riziko mŕtvice a rakoviny. Lepšiu využiteľnosť živín majú tepelne upravené rajčiny (varené alebo dusené).