Vďaka týmto tipom si Vianoce užijete bez stresu.dreamstime
StoryEditor

Vianoce bez stresu: Vďaka týmto tipom môžete nadchádzajúce sviatky prežiť s kľudom

12.12.2023, 09:00
Zdravie

Máte z nadchádzajúcich sviatkov stres, či všetko stihnete, ste nervózne a pod neustálym tlakom? Mali by ste si uvedomiť, že Vianoce sú predovšetkým o rodinných stretnutiach, radostiach, pohode a vzájomnom pochopení. Aby ste odbúrali všetok stres, pripravili sme si pre vás zopár tipov, vďaka ktorým prežijete sviatky s kľudom.

Vianoce má rád takmer každý. Mnohým však nejde len o darčeky či dokonalú výzdobu, ale aj možnosť konečne sa stretnúť so svojimi najbližšími a užiť si chvíle pohody. Ak však patríte k ženám, ktoré zvyknú byť počas nadchádzajúcich sviatkov v neustálom strese, rozhodne by ste mali čítať ďalej. Pozrite sa, ako si Vianoce uži naplno a so všetkými radosťami, ktoré prinášajú.

Čo je pre vás naozaj dôležité?

Ešte predtým, než sa začnete chystať na vianočné sviatky, by ste si mali odpovedať na základnú otázku, čo je pre vás na Vianociach naozaj dôležité? Iba takýmto spôsobom sa totiž môžete vyhnúť stresu a nervozite. Skúste sa zamyslieť nad tým, či je veľmi dôležité, aké dekorácie zdobia vašu domácnosť a koľko koláčov máte napečených. Verte, že prídete na to, že Vianoce nie sú o dokonalosti, ale naopak o pokojných dňoch strávených v okruhu svojich blízkych.

Začnite skôr a choďte na to postupne

Aby ste neboli celé sviatky v neustálom strese, mali by ste ich prípravu začať omnoho skôr. Ak na to pôjdete pomaly a postupne a nie rýchlo a zbesilo, opadne z vás tlak, viac stihnete a na nič nezabudnete. Nakúpte si preto darčeky či suroviny na pečenie už v predstihu, upratujte po častiach a doprajte si aj oddych  

Nebojte sa odmietnuť

Na Vianoce by ste nemali robiť nič, čo nechcete. Práve z tohto dôvodu sa nebojte povedať nie, keď nechcete navštíviť ľudí, s ktorými si nerozumiete. Zbytočne si totiž dodáte negatívnu energiu, ktorá je schopná vám pokaziť zvyšok voľných dní.

Balenie darčekov nemusí byť otravné

Nebaví vás nakupovanie a balenie darčekov? Skúste si z toho spraviť zábavnú príležitosť, do ktorej zapojíte aj ostatných rodinných príslušníkov či kamarátku. Zapnite si príjemnú hudbu, nalejte si pohár vína a myslite na to, že balíte veci, ktorých potešíte nejednu osobu.

Koniec prejedaniu sa

Stres je často zapríčinený aj nezdravou stravou a nedostatkom pohybu. Aby ste neboli pod tlakom, nervózne a vyčerpané, zabudnite na prejedanie sa, jedzte s mierou a takisto chodievajte na pravidelné prechádzky. Jednoducho, snažte sa príliš nepribrať, aby ste si zlú náladu nepreniesli aj do nového roka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 07:27