Unaveným očiam pomôžu umelé slzy.dreamstime
StoryEditor

Trápi vás pocit unavených oči? Okrem umelých sĺz pomôže ešte niečo

15.11.2023, 08:00
Zdravie

Unavené oči sú problém, ktorý trápi mnoho ľudí. Prispieva k tomu celodenná práca za počítačom, pozeranie do mobilných telefónov či do televízora, ale aj klimatizácia či iné vonkajšie vplyvy. Preto akákoľvek úľava pre vaše oči vám určite padne vhod. Okrem umelých sĺz pomôže aj ružová voda.

Ružovú vodu možno mnohé z vás dokonca pravidelne používajú na pleť. Jej účinky sú preukázateľné a rovnako ako vašej pleti, pomôže aj očiam.

Ružová voda na oči

Ak sa rozhodnete tento zázrak na vaše unavené oči vyskúšať, dávajte pozor predovšetkým na to, aby ste si zakúpili vodu, ktorá je vhodná na použitie aj v okolí očí. Niektoré druhy ružových vôd by totiž mohli vaše oči podráždiť. Ružová voda zatočí s opuchmi okolo očí aj s ich ťažobou a únavou. Obsahuje antioxidanty a iné cenne látky, vďaka ktorým jej pôsobenie na okolie očí prináša okamžitý efekt a úľavu. Stačí, ak si navlhčený tampón priložíte na odlíčené oči a necháte pár minút pôsobiť ako obklad. Ak ho navyše dáte na pár minút do chladničky či mrazničky, získate hneď dvojitý účinok.

Funguje aj na toto

Ružová voda obsahuje aj zložky, vďaka ktorým dokáže redukovať jemné vrásky a tiež kruhy pod očami. Obklad z nej tak môžete použiť po prebdenej noci. Na vašom pohľade si tak nikto nevšimne, že máte za sebou bezsennú noc. Zbaví vás začervenania aj opuchov.

Umelé slzy

Únavu očí však môžete pociťovať aj počas dňa, kedy je použitie ružovej vody z viacerých dôvodov nemožné. Majte preto po ruke vždy umelé slzy. Tie si viete zakúpiť v lekárni bez lekárskeho predpisu. Oči vďaka ním dostatočne zvlhčíte a nebudú vás trápiť nepríjemné pocity svrbenia, únavy či podráždenia.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:26