Suchý šampón je skvelý pomocník, ale len na krátko.dreamstime
StoryEditor

Suchým šampónom si ničíte vlasy: Tieto chyby nerobte a majte kvalitné vlasy aj s ním!

31.10.2023, 17:00
Zdravie

Suché šampóny sú skvelým pomocníkom najmä na cestách, keď si práve nemáte možnosť nikde umyť hlavu, ale hodí sa aj v prípadoch, keď napríklad len nemáte čas na umývanie a sušenie vlasov. Suchý šampón po nanesení vráti vašim vlasom svieži vzhľad, takže vyzerajú, akoby ste si ich práve umyli. Skvele vás zbaví mastných vlasov a zároveň vašim vlasom dodá objem. Ako to funguje? Stačí ho naniesť na vlasy, nechať ho chvíľku pôsobiť a potom vlasy rozčesať kefou alebo šampón rozotrieť uterákom ako pri klasickom sušení vlasov. V ponuke sú rôzne typy. Ale nikto vám nepovie, že si ním dokážete zničiť pestovanú hrivu.

Nechávate ho na hlave príliš dlho

Suchý šampón je navrhnutý tak, aby vám pomohol v "krízových" situáciách. Nechávate ho však v hlave celý deň (alebo dokonca viac dní)? Tým riskujete nahromadenie produktu, ktorý môže spôsobiť viac problémov ako úžitku.

Treba tomu pomôcť

Mnoho ľudí nastrieka suchý šampón a nechá ho jednoducho tak. Veľká chyba! Je dôležité produkt dôkladne vmasírovať do vlasov. Tým zaistíte, že sa suchý šampón rovnomerne rozloží a skutočne absorbuje prebytočnú mastnotu. Pri správnej aplikácií môžete znížiť množstvo šampónu a získať krajší efekt.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 23:14