Suchý šampón je skvelý pomocník, ale len na krátko.dreamstime
StoryEditor

Suchým šampónom si ničíte vlasy: Tieto chyby nerobte a majte kvalitné vlasy aj s ním!

31.10.2023, 17:00
Zdravie

Suché šampóny sú skvelým pomocníkom najmä na cestách, keď si práve nemáte možnosť nikde umyť hlavu, ale hodí sa aj v prípadoch, keď napríklad len nemáte čas na umývanie a sušenie vlasov. Suchý šampón po nanesení vráti vašim vlasom svieži vzhľad, takže vyzerajú, akoby ste si ich práve umyli. Skvele vás zbaví mastných vlasov a zároveň vašim vlasom dodá objem. Ako to funguje? Stačí ho naniesť na vlasy, nechať ho chvíľku pôsobiť a potom vlasy rozčesať kefou alebo šampón rozotrieť uterákom ako pri klasickom sušení vlasov. V ponuke sú rôzne typy. Ale nikto vám nepovie, že si ním dokážete zničiť pestovanú hrivu.

Náhrada za klasický šampón

Stop! Používať suchý šampón nie je to isté ako umývať si vlasy. Suchý šampón je super pre rýchlu záchranu, ale nie je náhradou za skutočné umývanie. Z dlhodobého hľadiska by vás to mohol stáť zdravé vlasy a pokožku hlavy.

Aplikácia priamo na pokožku hlavy nie je len tak

Ak aplikujete suchý šampón priamo na pokožku hlavy, riskujete podráždenie kože a celý rad kožných problémov. Snažte sa sprejovať produkt minimálne 10 cm od hlavy.

Denné používanie nie je dobrá voľba

Používanie suchého šampónu na dennej báze je tiež chybou. Používanie v nadmernom množstve môže viesť k vysušeniu pokožky hlavy a zníženiu kvality vlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 09:26