Éterické oleje pomôžu s rôznymi ťažkosťami.dreamstime
StoryEditor

Vyzbrojte sa na jeseň éterickými olejmi. Týchto päť vám nesmie chýbať

31.10.2023, 08:00
Zdravie

Jeseň a zima si priam pýtajú trošku aromaterapie do vašej domácnosti. Éterické oleje ju nie len prevoňajú, ale často dokážu pomôcť aj vám s rôznymi zdravotnými ťažkosťami. Stačí len siahnuť po tej správnej vôni. Niektoré uľavia od bolesti, iné zabojujú proti stresu či únave.

Eukalyptus

Éterický olej z eukalyptu je počas nasledujúcich mesiacov priam nevyhnutnosťou. Zmierňuje respiračné ochorenia, podporuje vykašliavanie a naordinovať by ste si ho mali nie len v prípade, že vás trápia infekcie dýchacích ciest, ale aj tých močových.

Oregano

Olej z oregana je multifunkčný pomocník pri zdravotných problémoch. Dôvodov, prečo by vo vašej jesennej výbave nemal chýbať, je viac než dosť. Okrem rôznych infekcií pomáha aj pri zápaloch tenkého a hrubého čreva, obličiek aj močového mechúra. Éterický olej z oregana je účinný aj proti parazitom, ktoré sú mnohokrát rezistentné voči bežným prostriedkom.

image

Citrusové vône krásne prevoňajú priestor.

dreamstime

Citronela

Citronela vás prekvapí svojou príjemnou citrusovou vôňou. No nie len vôňa je to, prečo by mal olej rozvoňať priestor, v ktorom sa zdržiavate. Uľaví od žalúdočných kŕčov. Je antibakteriálny a antimikrobiálny. Citronela sa používa aj pri znižovaní telesnej teploty. Tento olej však nájde svoje využitie vo vašej domácnosti celoročne, pretože pôsobí ako ochrana proti rôznemu hmyzu či kliešťom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:46