V prípade potreby si nasaďte doplnok výživy, ktorý je zdrojom vitamínov skupiny B.dreamstime
StoryEditor

Vitamíny skupiny B: Ich nedostatok pocítite nie len na vlastne koži

22.10.2023, 14:00
Zdravie

Telo potrebuje pre svoje fungovanie okrem iného aj množstvo vitamínov a minerálov. Každý má vplyv na iné funkcie a ich nedostatok sa raz dva odrazí na vašom zdraví. Dôležité sú v tomto smere aj vitamíny skupiny B. Sú dôležitou súčasťou všetkých procestov v organizme a ich príjem by ste nemali podceňovať.

Aká je ich úloha?

Každý z vitamínov má celý rad toho, čo musia v organizme zastúpiť. Jednými z najdôležitejších úloh sú premieňanie živín na energiu, udržiavanie funkčného a zdravého metabolizmu, vplývať pozitívne na nervovú sústavu, funkciu pečene a tiež zdravie očí a najväčšieho orgánu, kože.

Pestrá strava

Ak máte nedostatok vitamínov skupiny B a už na sebe pozorujete niektorý z príznakov, nasaďte si vhodný doplnok výživy. Preventívne by ste však mali dostatok týchto vitamínov prijímať predovšetkým v strave. Nájdete ich v červenom mäse, zelenine, strukovinách, orechoch, celozrnných obilninách, ale tiež v niektorých druhoch ovocia, ako napríklad v pomarančoch či banánoch. Vitamíny skupiny B sa nachádzajú tiež v mliečnych produktoch aj v mlieku samotnom, vo vajíčkach, vnútornostiach, brokolici, ružičkovom keli. Zdrojov, ako ich do tela dostať čo najviac je skutočne mnoho.

image

Vitamíny skupiny B sú bohato zastúpené v niektorých potravinách.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:36