Podprsenka by sa mala prať po dvoch až troch noseniach.
StoryEditor

Expertka na spodnú bielizeň prezrádza, ako často by ste mali prať podprsenku

07.08.2023, 19:00
Zdravie

Ako sa starať o podprsenky je téma, ktorú ženy dlhodobo riešia. Ale ak sa zmietate medzi ich každodenným praním, dlhodobým nosením alebo dokonca tým, ako ich najlepšie čistiť, máme pre vás odborníka, ktorý vám poradí. Georgina Bibby, odborníčka na techniku ​​spodnej bielizne prezradila, ako často by ste si mali prať podprsenky a ako ich skladovať. Berie do úvahy aj to, že všetky nositeľky podprsenky sú iné a môžu žiť rôznym životným štýlom.

Odborníčka Georgina Bibby vysvetľuje lientkám: „Závisí to od nositeľa a vašich každodenných činností, ale pranie podprsenky po každých dvoch až troch noseniach je dobrým všeobecným pravidlom."

Zároveň pkračuje: „Okrem údržby podprseniek by ste sa mali postarať aj o výmenu starých. Všeobecným pravidlom je vymeniť podprsenky po približne 180 opratiach".

Georgina tiež prezradila, ako udržať bielizeň pri praní v bezpečí: „Mnoho podprseniek je vyrobených z jemného materiálu a môže tiež zachytiť iné oblečenie, ak ho vyperiete vo veľkej práčke. Pri praní podprsenky ju nezabudnite dať do sieťovanhé vrecka na odev, aby ste podprsenku vystlali a zabránili jej skrúteniu a zamotaniu v práčke."

Určite je podstatné aký prací cyklus nastavíte: „Prať ju na jemnom cykle so studenou vodou, vyhýbať sa sušičke a uchýliť sa k sušeniu na vzduchu a ich uloženiu naplocho namiesto vešania. Podprsenka si zachová svoj tvar a kvalitu.“

Minulý rok rozpútala búrlivú debatu austrálska influencerka Renee Hogan, keď prezradila, že podprsenku si prala len raz týždenne.

Medzitým iná influencerka rozpútala na internete ohnivú diskusiu po tom, čo odhalila, že svoje podprsenky nosila veľakrát predtým, ako ich dala do prania, pričom dodala, že jej spodná bielizeň nikdy nevyzerala špinavá a nezanechávala žiadny druh vône.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:32