Polníček je považovaný za najzdravší šalát.dreamstime
StoryEditor

Ak šalát, tak polníček. Vypestujete si ho doma a pozrite sa na to množstvo vitamínov

17.07.2023, 14:00
Zdravie

Leto je priam stvorené na konzumáciu šalátov. Počas veľkých horúčav nielen, že nemáte chuť na vyváranie, ale ani na konzumáciu ťažkých pokrmov. Siahnite po polníčku. Šalát z neho je pripravený behom pár minút a v jednej porcii získate množstvo vitamínov a minerálov. Ako bonus ešte aj štíhle telo.

Vitamínová bomba

A hoci je tento šalát nenápadný, pozitívnych účinkov na vaše zdravie má viac než dosť. Má síce minimum kalórií, no sú v ňom hojne zastúpené minerály ako železo, draslík, vápnik či horčík. Tehotné ženy by si túto chutnú zeleninu mali servírovať aj niekoľkokrát do dňa, keďže je bohatý na kyslinu listovú. Vitamínu C má viac ako citrusy a nezaostávajú ani vitamíny A, E a betakarotén.

Vplyv na zdravie

Práve kombinácia minerálov, vitamínov a ostatných prospešných látok, má vplyv na mnohé orgány, ich funkciu a celkové zdravie organizmu. Podporuje krvotvorbu, činnosť srdca, obličiek ako aj samotné vylučovanie. Udržuje zdravý zrak, vplýva na kondíciu vášho mozgu a tiež na sústredenie a v neposlednom rade má vplyv aj na budovanie imunity. Je to dostatok dôvodov, prečo mať tento šalát na tanieri celoročne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:52