Polníček je považovaný za najzdravší šalát.dreamstime
StoryEditor

Ak šalát, tak polníček. Vypestujete si ho doma a pozrite sa na to množstvo vitamínov

17.07.2023, 14:00
Zdravie

Leto je priam stvorené na konzumáciu šalátov. Počas veľkých horúčav nielen, že nemáte chuť na vyváranie, ale ani na konzumáciu ťažkých pokrmov. Siahnite po polníčku. Šalát z neho je pripravený behom pár minút a v jednej porcii získate množstvo vitamínov a minerálov. Ako bonus ešte aj štíhle telo.

Šalátov síce máte na výber pomerne mnoho, no polníček, alebo inak, Valeriánka poľná má oproti iným nie len skvelú chuť, ale aj množstvo prospešných látok. Vypestovať si ju môžete jednoducho aj sami. Pokojne i v byte.

Pestovanie

Vypestovať si polníček môžete dokonca aj na balkóne. Jediné, čo potrebuje je dostatok svetla, slnka a vlahy. Dariť sa mu bude aj vo väčších kvetináčoch, preto nepotrebujete ani záhradu a môžete mať vlastnoručne vypestovanú zeleninu stále po ruke. Siať ho môžete nie len na jar, ale aj koncom leta a dokonca aj v druhej polovici jesene. O poriadny prísun vitamínov tak máte celoročne postarané.

Chutné kombinácie

Valeriána má tmavo zelenú farbu a jemnú, orieškovú chuť. Práve preto je vhodná na prípravu rôznych šalátov, ale tiež ako prísada do smoothie nápojov. V kombinácii s ovocím tak získate nielen osviežujúci, ale aj sýty, zdravý a chutný nápoj. Rovnako tak v prípade šalátov. Skvele chutí napríklad spolu s balkánskym syrom, orieškami a kúskami červeného melónu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 00:48