Chróm sa nachádza aj v niektorých potravinách.dreamstime
StoryEditor

Schudnite vďaka chrómu: Potlačí chuť na sladké aj bezhlavé prejedanie sa

25.06.2023, 10:00
Zdravie

Máte neustálu chuť na jedlo? Okrem správnej kombinácie potravín ktoré konzumujete by ste do svojho jedálnička mali zaradiť aj potraviny bohaté na chróm. Ten vám s redukciou hmotnosti pomôže aj vďaka tomu, že znižuje potrebu neustáleho vyjedania.

Chróm má však na vaše zdravie aj mnoho iných funkcií.

Chudnutie

V prvom rade chróm napomáha správnemu vstrebávaniu a spracovaniu bielkovín, tukov a sacharidov ktoré prijímate v strave. Vplýva však aj na udržiavanie optimálnej hladiny cukru v krvi. Aj to je jeden z faktorov ktorý vplýva na vašu chuť na sladké či nezdravé jedla a tiež na pocit vlčieho hladu ktorý vás môže v prípade kolísania cukru v krvi trápiť.

Vplyv na zdravie

Nedostatok tohto minerálu v tele vám môže spôsobiť aj rad zdravotných nepríjemností. Hoci nejde o nič závažné, predsa len môžete jeho nedostatok badať na celkovej únave a vyčerpaní. Rovnako sa môžu častejšie dostaviť bolesti hlavy či zmeny nálad až podráždenosť.

V čom ho nájdete?

Ak máte kvalitnú a pestrú stravu s najväčšou pravdepodobnosťou nedostatkom chrómu netrpíte. Nachádza sa v potravinách ako strukoviny, orechy, brokolica, paradajky a tiež citrusy. Pozitívna informácia je tiež to, že sa nachádza aj v kvasniciach v pive. To iste poteší všetkých ktorí holdujú tomuto zlatému moku. Samozrejme, v rozumnej miere.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 20:56