Dávajte si pozor najmä počas leta.dreamstime
StoryEditor

Infekcie močových ciest sa vás túto zimu nemusia týkať. Držte sa týchto rád

12.12.2023, 15:59
Zdravie

Nie je nič ojedinelé, že počas zimy ženy často trápia zápaly či infekcie močových ciest, ale tiež rôzne bakteriálne ochorenia v intímnych partiách. Prevencia je najlepší pomocník a vďaka týmto radám vás podobné problémy budú oblúkom obchádzať.

Infekcia močových ciest nie je nič príjemné. Sprevádzaná je bolesťami, horúčkami a nepríjemným rezaním pri močení. Lepšie než ich liečba je prevencia.

Kúpanie

Ak ste náchylné na bakteriálne či iné infekcie, mali by ste zvážiť návštevu kúpalísk či vodných nádrží ktoré nie sú pravidelne kontrolované. Kúpte sa len vo vode ktorá je na sto percent bezpečná. Rovnako tak by ste sa mali vyhýbať termálnym kúpaliskám v ktorých je baktérií viac než dosť. Aby ste si však letné radovánky nemuseli odopierať, existujú špeciálne tampóny ktoré sa dajú kúpiť v lekárni a sú určené predovšetkým na pobyt vo vode. Nezabudnite si ich však meniť podľa návodu.

Malá potreba

Poznáte to, ešte urobím toto alebo tam to a odchod na malú potrebu neustále odkladáte. Zadržiavanie moču je pre váš močový mechúr a tiež trubicu veľmi nebezpečné. Pite dostatok tekutín a akonáhle cítite potrebu ísť na WC tak to neodkladajte na neskôr.

image

Zápal močových ciest je sprevádzaný bolesťami počas močenia.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 07:53