Cesnak si hravo poradí s viacerými problémami.dreamstime
StoryEditor

Chcete sa zbaviť akné či závislosti na cigaretách? Neverili by ste, že vám s tým pomôže táto zelenina

28.04.2023, 14:00
Zdravie

O tom, že konzumácia cibule, cesnaku či póru má pozitívne účinky na vaše zdravie už iste viete. Ak si dávku tejto výraznej zeleniny doprajete denne, znížite riziko vzniku rakoviny. Sú to doslova ochrancovia čriev. No okrem toho fungujú aj tam, kde by ste to nikdy nepovedali.

Ak budete jesť cibuľu či cesnak v surovom stave, budete síce okolo seba šíriť nepríjemnú arómu, no práve nevarené majú najintenzívnejšie účinky.

Na svalstvo

Prehnali ste to s cvičením? Boli ste na náročnej turistike? Alebo máte svalovú horúčku z iných dôvodov? Cesnak si hravo poradí aj s týmto problémom. Hrozí vám síce, že sa vám bude vaše okolie vyhýbať, pretože sa okolo vás bude šíriť nepríjemná aróma, no efekt stojí naozaj za to. Pretlačte si 5 väčších očistený strúčikov cesnaku a pridajte olivový olej. Pastou, ktorá vám vznikne si pravidelne potierajte postihnuté miesta. Úľava od bolesti príde do pár minút.

Stop fajčeniu

Rozmýšľate že chcete skoncovať s vašim zlozvykom a to fajčení? Aj v tomto smere by vám mohol pomôcť cesnak. Po dodržiavaní týchto pravidiel aj tí najtuhší fajčiari skonštatovali, že skončiť s cigaretami bolo o niečo ľahšie. Ani v tomto prípade sa však nespoliehajte len na zázraky. Prvoradé je vaše presvedčenie a tiež pevná vôľa. Len tak budete k výsledku o niečo bližšie. Vaša odvykačka spočíva ako inak, v konzumácii cesnaku. Prvú dávku tohto prírodného zázraku by ste mali zjesť hneď po prebudení na lačný žalúdok. Postačí vám jeden väčší, alebo dva menšie strúčiky. Ďalšie dva strúčiky si dajte na obed a zopakujte to aj na večeru. Nevieme presne v čom tajomstvo pôsobenia cesnaku spočíva, no za vyskúšanie nič nedáte.

Jasná a čistá pleť

Cesnak je silné prírodné antibiotikum. Pôsobí protizápalovo, čo iste oceníte aj pri starostlivosti o vašu pleť. Stačí, ak strúčik cesnaku pridáte do masky na tvár ktorú si idete aplikovať a necháte pôsobiť ako obvykle. Následne masku na tvár opláchnite vodou, prípadne dočistíte čistiacim gélom. Pravidelným používaním takejto cesnakovej masky uvidíte pozitívne výsledky už po pár použitiach.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:18