Pozrite sa, či je pre vaše telo lepšia studená alebo teplá voda.dreamstime
StoryEditor

Studená alebo teplá voda? Pozrite sa, ktorú by ste mali piť častejšie a ktorá vášmu telu naopak škodí

20.04.2023, 08:00
Zdravie

Bez jedla dokážete prežiť aj niekoľko týždňov, no bez vody by ste nevydržali ani pár dní. Voda je pre vaše zdravie veľmi dôležitá. Nielenže vám zlepší náladu, ale dodá energiu a posilní sústredenosť. Viete však, či je pre vaše telo lepšia studená alebo teplá voda? Odpoveď vás rozhodne zaskočí.

Voda je zázračný liek, no aj napriek tomu sa stáva, že pitný režim často podceňujete. Kvôli dehydratácii tak môžete trpieť všemožnými problémami, ako je napríklad bolesť hlavy, zápcha, únava či malátnosť. Aby ste týmto príznakom vopred predišli, snažte sa za deň vypiť dostatočné množstvo vody. V tomto prípade však platí, že menej je viac. Ak vypijete veľa vody naraz, môžete si zbytočne uškodiť. Podľa odborníkov by ste za deň mali vypiť približne 2 až 2,5 litra, takže tohto čísla sa pevne držte. Okrem toho však treba myslieť aj na teplotu vody. Pozrite sa, či je pre váš organizmus lepšia studená alebo teplá voda.

Studená voda spôsobuje zbytočné ťažkosti

Možno budete prekvapená, no studená voda je pre vaše telo horšia než teplá. Síce je skvelá počas horúcich dní, ale po jej vypití môžete pociťovať rôzne vedľajšie účinky. Studená voda totiž zmenšuje vaše cievy a spôsobuje tak nepríjemné žalúdočné ťažkosti. Rovnako tak vás uberá o energiu,, spomaľuje srdcovú frekvenciu a vytvára vo vašom tele nadbytočný hlien, ktorý môže za vznik nádchy či kašľa. Aby ste vášmu organizmu poskytli len tú najlepšiu starostlivosť, mali by ste sa naučiť piť teplú vodu, ktorá v sebe ukrýva množstvo liečivých účinkov.

image

Studená voda vášmu telu zbytočne škodí.

unsplash

Teplá voda je všeliekom

Podľa tradičnej čínskej medicíny je teplá voda pre vaše telo veľmi prospešná. V prvom rade podporuje zdravší a rýchlejší metabolizmus, vyplavuje toxíny z tela a uľahčuje tak trávenie. Ak budete piť teplú vodu pravidelne, zbavíte sa bolesti hlavy, nepríjemných menštruačných kŕčov a predovšetkým stresu. Keďže teplá voda zvyšuje vašu telesnú teplotu, môžete vďaka nej ľahšie spáliť kalórie. Zároveň pôsobí detoxikačne, lieči zápchu a zachováva vašej pokožke mladistvý vzhľad. Aby toho nebolo málo, pravidelným pitím teplej vody si zaručíte dlhodobé zdravie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 16:16