Mozgová hmla sa možno týka aj vás.dreamstime
StoryEditor

Mozgová hmla sa môže týkať aj vás. Tieto signály nepodceňujte

08.04.2023, 14:00
Zdravie

Stretli ste sa už niekedy s pojmom mozgová hmla? Je to jav, ktorý nie je vôbec ojedinelý a môže sa s ním stretnúť každý z vás. Prichádza ako dôsledok nedostatočného spánku, prepracovanosti, ale aj zlej životosprávy.

Bojujte proti mozgovej hmle

Proti mozgovej hmle môžete zabojovať v prvom rade kvalitným a dostatočným spánkom. Ak máte problém so zaspávaním, pokojne siahnite po doplnkoch výživy, ktoré obsahujú melatonín. Pred spaním sa vyhnite pozeraniu televízie a zabudnite aj na mobil. Na čo však nemôžete zabudnúť, je  vhodná strav, ktorá dokáže mnoho procesov vo vašom tele pozitívne ovplyvniť. Zvoľnite svoje tempo.

Nemusíte stíhať všetko a naraz a tiež si na svoje plecia nemusíte brať toho viac ako je nevyhnutné. Skúste svoju pozornosť nasmerovať na veci, ktoré vás bavia. Stretávajte sa s priateľmi, začnite sa venovať športu, alebo sa prihláste na nejaký kurz, ktorý bude pre vás viac zábavou než povinnosťou. Veľmi efektívne je, keď si aj počas pracovnej doby urobíte prestávku. Nie tú vo fajčiarskom kútiku s kolegami. Ideálne osamote a bez myšlienok na to, čo všetko ešte treba urobiť.

Doplňte si vitamíny

V neposlednom rade je na mieste zaradiť do jedálnička viac jedál bohatých na vitamíny a minerály. S niektorými to však nebude také jednoduché, preto ich užívajte vo forme doplnkov výživy. Ide najmä o železo, selén, ale tiež vitamín B12 a aj ostatné vitamíny skupiny B.

image

Nezabudnite aj na stravu a vitamíny.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 00:45