Pohár vína, telefón či ponocovanie...ani to nie je práve ideálne pre vaše zdravie.dreamstime
StoryEditor

Na vaše zdravie má vplyv množstvo zlozvykov. Cigarety nie sú ani zďaleka najväčším problémom

04.04.2023, 10:00
Zdravie

Všeobecne prevláda názor, že najväčším strašiakom pre vaše zdravie sú cigarety, prípadne cigaretový dym.. V tomto prípade nie ste veru vôbec ďaleko od pravdy. No len vyhýbať sa cigaretám nestačí. Vášmu zdraviu neprospievajú ani iné veci, ktoré často robíte a ani si neuvedomujete ich negatívny dopad na zdravie.

Spánok na druhej koľaji

Vášmu zdraviu neprospieva ani to, ak budete dlhodobo podceňovať potrebu spánku. Práve počas spánku vaše telo regeneruje a je preto veľmi dôležité kedy chodíte spať a ako dlho a kvalitne spíte. Ak máte málo spánku, z dlhodobého hľadiska to môže mať na vaše zdravie veľmi negatívny dopad.

Nedostatok pohybu

Ani nedostatok pohybu by ste nemali podceňovať. Všade kam môžete sa odveziete autom. V práci celý deň sedíte za počítačom a prídete domov a posledné na čo myslíte je, že by ste si mali ísť zašportovať. A pritom by to mala byť činnosť, ktorej sa venujete ak nie denne, tak aspoň niekoľkokrát do týždňa. Nedostatok pohybu má negatívny vplyv na vaše ochabnuté svaly, chrbticu či zlé držanie tela.

Návšteva lekára

Nepodceňujte ani pravidelné preventívne prehliadky u všeobecného lekára a tiež u svojho gynekológa. Veď viete, najlepšou liečbou je predsa len prevencia. Dbajte na to, aby ste práve ju nepodcenili a každý rok sa dostavili na svoj termín.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 04:46