Aj rozštiepené končeky sú signálom, že vám niečo chýba.dreamstime
StoryEditor

Počúvajte svoje telo: Ak mu chýbajú niektoré živiny zbadáte to na vlasoch, rukách aj na tom ako spíte

13.03.2023, 15:00
Zdravie

Niekedy je nevyhnutné stravu doplniť o niektoré druhy vitamínov či minerálov. Veľakrát vám nepomôže len strava, ale musíte siahnuť aj po suplementoch. Vaše telo vám dá jednoznačne najavo, že niečo nie je v poriadku. Ak ste unavení, chýba vám horčík, suchá koža naopak signalizuje nedostatok niektorých vitamínov.

Rozštiepené končeky vlasov

Vlasy sú samostatnou kategóriou. Ak sa vám z ničoho nič začali veľmi štiepiť končeky vlasov, môže to signalizovať nesprávnu starostlivosť, zle zvolenú vlasovú kozmetiku, ale tieže to, že ste už dlho nenavštívili kaderníčku. No rovnako môžu byť tak vlasy ako aj nechty oslabené v dôsledku nedostatku niektorých vitamínov a to predovšetkým tých skupiny B. Tie sa nachádza v naturálnej ryži, celozrnnom pečive, cestovinách a obilninách.

Ďasná

Máte citlivé ďasná a umývanie zubov sa nezaobíde bez toho, aby vám nekrvácali? Potom by ste opäť mali doplniť vitamín C vo zvýšených dávkach. Ak by tento problém pretrvával dlhšie, nezanedbajte návštevu zubára, ktorý vylúči prípadné iné ochorenia ústnej dutiny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:02