Kegelové cviky vám pomôžu ak trpíte inkontinenciou, ale zlepšia aj váš sexuálny život.pexel
StoryEditor

Zlepšíte váš sexuálny život! Kegelové cviky sľubujú intenzívny orgazmus a pozrite sa, prečo by ich mali cvičiť aj muži

28.01.2023, 10:00
Zdravie

Počuli ste už o Kegelových cvikoch? Nielenže vám tieto cviky pomôžu rýchlejšie sa zotaviť po pôrode a spevníte si vďaka ním panvové dno, ale zlepší sa aj váš sexuálny život. Ani zďaleka však cviky nie sú určené len ženám. Páni iste ocenia, že vďaka pravidelnému cvičeniu môžu dopriať svojej mužnosti aj o centimeter naviac.

Cviky síce boli doktorom Kegelom zostavené v prvom rade na to, aby sa eliminovali niektoré zdravotné problémy. No časom sa zistilo, že tí, ktorí ich cvičia pravidelne, spozorovali aj isté vedľajšie účinky. Rozhodne však neboli nežiadúce. 

Precvičte si PC sval

Že neviete o čom je reč? PC sval sa nachádza na panvovom dne a má motýľovitý tvar. Spomínaný PC sval, alebo Pubococcygeálny sval je aktívne zapájaný najmä počas orgazmu. Ak je teda dostatočne silný a pravidelne precvičovaný, má pozitívny vplyv aj na váš sexuálny život. Zároveň však slúži aj ako akási opora vnútorným orgánom. Ak nie je dostatočne namáhaný či už cvikmi, alebo pravidelným sexom, nielenže budete mať problém dosiahnuť intenzívny orgazmus, ale môže vám to spôsobiť napríklad aj problém s inkontinenciou. 

Lepší sex

Už po krátkom čase, ako partnerka začne tieto cviky pravidelne cvičiť, sa môžete tešiť na lepší sex obaja. Ženy skutočne vďaka cvikom môžu prežiť intenzívnejší a dlhší orgazmus. Partner zase určite ocení silnejší stisk vagíny. Mimochodom, ak by si váš partner chcel zacvičiť spolu s vami, pomôže mu to hneď v niekoľkých oblastiach. Pevnejšia erekcia, intenzívnejší orgazmus, ale tiež oddialenie predčasnej ejakulácie stoja určite za vyskúšanie. Odborné štúdie však prišli s informáciou, že vďaka týmto cvikom si páni dokážu dokonca pridať pár centimetrov v intímnych partiách. 

image

Cviky pomôžu ženám aj mužom.

pexels

Ako to funguje na mužov?

Váhate, či sa do Kegelových cvikov naozaj pustiť a či to bude mať efekt aký očakávate? Vďaka cvikom sa dostatočne prekrví tkanivo penisu a preto sa aj samotný úd oveľa lepšie formuje. Vďaka týmto cvikom sa tiež zvýši tvorba spermií v semeníkoch a penis je oveľa citlivejší, čo sa odrazí aj na vašom vnímaní samotného styku. 

Zacvičte si

Kegelových cvikov je samozrejme niekoľko, no medzi tie najzákladnejšie patrí práve tento: v stoji, sede či popri ležaní na gauči sťahujte panvové svaly, podržte aspoň desať sekúnd a uvoľnite. Toto zopakujte desaťkrát a opakujte niekoľkokrát počas dňa. Čím častejšie, tým samozrejme lepšie. Aj v tomto prípade však platí, že by ste mali sťahy postupne navyšovať až sa dostanete na zhruba 200 sťahov počas dňa. Prvé výsledky pocítite už o pár dní. Dámy si už spomínaný sval PC môžu precvičovať aj pomocou Venušiných guličiek. Na začiatok zvoľte menšie, no ťažšie guličky, ktoré zavediete do pošvy a vašou úlohou bude ich tam aj čo najdlhšie udržať. Takto si môžete panvové dno a jeho svaly pravidelne precvičovať kedykoľvek na to budete mať chuť. Trebárs aj cestou do práce či na nákupy. Veľkým plusom samozrejme je aj stimulácia pohlavných orgánov, čo vám určite spríjemní deň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:54