Toto všetko dokáže kombinácia medu a škorice s vaším telom.dreamstime
StoryEditor

Neuveríte, čo dokáže kombinácia medu a škorice: Stačia dve lyžičky a o zdravie máte postarané!

11.10.2023, 22:00
Zdravie

Med a škorica sa už odpradávna používajú na podporu zdravia a pohody človeka. Oba tieto produkty majú silné antimikrobiálne, protizápalové a antioxidačné vlastnosti, vďaka čomu dokážu zmierniť mnohé zdravotné komplikácie. Pozrite sa, čo všetko dokáže s vaším telom táto vražedná kombinácia.

Med má bohatú históriu siahajúcu až do starovekých gréckych, rímskych a egyptských textov, zatiaľ čo škorica sa používa v čínskej a ajurvédskej medicíne viac ako 2 000 rokov. Obe tieto potraviny ponúkajú množstvo benefitov pre vaše zdravie, no viete, čo sa stane, ak ich použijete spoločne? Stačí, ak skombinujete polovicu čajovej lyžičky práškovej škorice s čajovou lyžičkou medu a požijete jedenkrát denne. Po pár týždňoch môžete na svojom tele začať pociťovať isté zmeny. Pozrite sa, s čím všetkým vám tento odvar môže pomôcť.

Bojujú proti alergiám

Škorica a med dokáže bojovať proti alergiám a ich symptómom. Môžu za to vďačiť zložke cinnamaldehyd, schopnosti posilňovať imunitný systém a svojim terapeutickým účinkom. Týka sa to najmä ľudí, ktorí trpia alergiou na roztoče domáceho prachu či peľ.

Pomôžu s akné a kožnými infekciami

Vďaka antimikrobiálnym vlastnostiam je škorica s medom vynikajúca aj na liečbu kožných ochorení, ako je napríklad akné. Keďže v sebe ukrývajú antibakteriálne, protizápalové a antioxidačné účinky, v skutočnosti sú proti týmto problémom účinnejšie než akékoľvek lieky.

image

Pomôžu pri alergii, ale aj prechladnutí a infekciách.

dreamstime

Zbavia vás prechladnutia či respiračných problémov

Ak vás niekedy bude trápiť bolesť hrdla, nádcha, zápal dýchacích ciest alebo nachladnutie, naordinujte si odvar z medu a škorice. Nielenže sa vďaka nemu zbavíte infekcie a posilníte imunitu, ale poskytnete svojmu telu dostatok antioxidantov a skrátite čas na zotavenie.

Upokoja zažívacie problémy

Túto kombináciu by ste mali užívať aj vtedy, ak vás často trápia zažívacie problémy, ako je zápcha, nevoľnosť a vredy. Totiž, med a škorica dokážu upokojiť zhoršený tráviaci systém, bakteriálne preťaženie a vyliečiť infekciu močových ciest.

Zvýšia energiu

Škorica a med obsahujú prospešné zlúčeniny, ktoré pomáhajú zvýšiť energiu. Môžu za to vďačiť inzulínu, ktorý je známy tým, že ľuďom dodáva silu, stabilizuje krvný cukor a zlepšuje činnosť mozgu. Takisto sú plné antioxidantov, ktoré takisto zvyšujú energetickú hladinu, bojujú proti zápalom a znižujú známky starnutia.

V kombinácii so silnou antimikrobiálnou škoricou dokáže pravidelné používanie úžasnej zmesi urobiť s vašimi zubami zázraky. Med a škorica sa ukazujú ako víťazná kombinácia, pokiaľ ide o zdravie zubov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:55